Düzce’nin konutta kazandıran ilçesi

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Düzce, Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde yer alıyor.  1999 yılında il statüsünü alan Düzce, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 377 bin 610 nüfusa sahiptir. Yollara göre doğu-batı yönünde uzanan D-100 karayolu ile TEM otobanı üzerinde bulunan Düzce, ulaşılabilir bir şehir olarak ön plana çıkıyor. Düzce’de Merkez, Akçakoca, Kaynaşlı, Gölyaka, Çilimli, Gümüşova, Yığılca ve Cumayeri olmak üzere toplam toplam sekiz ilçe bulunuyor.  2017 TÜİK verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Cumayeri oldu.  Düzce’yi öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Antik Şehir, Mermer Köprü, Tyche Heykeli, Antoninus Pius Büstü, Lahit, Efteni Gölü Kuş Cenneti ve Derdin Kaplıcası.

Düzce emlak piyasası

Farklı konut tiplerinin olduğu Düzce’de satılık ve kiralık fiyatları yakından takip ediliyor.  Peki, Düzce satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Düzce’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

Düzce satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz ayı verilerine göre, Düzce şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.422 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Düzce satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 106 bin 624 TL, maksimum 177 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 142 bin 165 TL olarak belirtiliyor.

Düzce kiralık daire fiyatları 480 TL’den başlıyor!

Düzce bünyesinde Düzce Üniversitesi’ni barındırıyor. Şehirde üniversite öğrencileriyle beraber kiralık daire talebi artıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Düzce kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için; 480 TL ile 800 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 640 TL olarak ölçümleniyor.

Düzce’nin konutta kazandıran ilçesi: Akçakoca

Şehirde satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçe Akçakoca oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Akçakoca satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Akçakoca ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.528 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Akçakoca’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 114 bin 616 TL ile 191 bin TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 152 bin 821 TL olarak ölçümleniyor.

 

 


BENZER YAZILAR