E-Devlet’ten yeni hizmet e-taşınma

Yazıyı paylaş:

Yeni bir eve taşınmak zahmetli bir iştir. Taşınacağınız evi bulduğunuzda, çıkacağınız evden eşyaları toplama, nakliye, yeni eşya alma, tadilat gibi işlemler sizi bekliyor olacak. Bunların dışında yeni evinizde elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerinizi başlatmanız gerekir.

İster ev sahibi ister kiracı olun; taşınacağınız yerdeki abonelikleri açtırmak için resmi kimlik belgesi, tapu kaydı veya kira kontratı gibi bir belgeyle, kullanacağınız yerin tesisat ya da abone numarasını alıp, ilgili kuruma gitmelisiniz. Eğer kiracıysanız; ev sahibinin bilgileri ile (ad, soyad, kimlik numarası, şirket ise vergi numarası) doğalgaz, elektrik ve su idaresi firmalarından başvuru yapabilirsiniz. Bu süreci daha kolay ve pratik bir hale getirmek ise e-taşınma ile mümkün olabilecek.

E devletten taşınanlara büyük kolaylık!

E- devlet, taşınacak kişi e-devlete girdiğinde, taşınma hizmetlerini tek ekranda yapabilmesini sağlayacak. E-devlet sayfasına girildiğinde bazı bilgiler ekrana gelecek ve hangi adrese yerleşecekseniz, tek ekranda; çocuğunuzun okulu da dâhil, tüm abonelik işlemlerinizi yeni evinize taşıyabileceksiniz. En kısa zamanda uygulamaya geçmesi beklenen e-taşınma hizmetleri için çalışmalar sürüyor.

Yeni evinize taşınmadan önce neler yapmalısınız?

BENZER YAZILAR