Elazığ kiralık daire fiyatları artıyor!

Yazıyı paylaş:

Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken şehirlerinden.  Bölgenin hızla gelişmeye devam eden şehri Elazığ’ın ekonomisi sanayi, ticarete ve tarıma dayanıyor. Türkiye’nin en büyük yapay gölü olan Keban Barajı, Hazar Gölü, Harput ve Buzluk Mağarası Elazığ’ı öne çıkaran başlıca yerler arasında geliyor. Elazığ’da Merkez, Kovancılar, Karakoçan, Palu, Arıcak, Baskil, Maden, Sivrice, Alacakaya, Keban ve Ağın olmak üzere toplam 11 ilçe bulunuyor. 2017 TÜİK verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Merkez, en az nüfusa sahip ilçesi de Ağın oldu.

Elazığ Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde birçok proje hayat geçiriliyor. Bölgede devam eden projelerden bazıları ise şöyle; Bosna Hersek- Cahit Dolakay Bulvarı Araç Altgeçit projesi, Hamzabey (Baltaşı) Barajı yapım projesi. Bosna Hersek- Cahit Dolakay Bulvarı Araç Altgeçit projesinin amacı; kent merkezinde yaşanan sıkışıklığı kaldırmak ve yaşanabilir bir şehir için katkıda bulunmak. Yeni projelerin hayata geçirildiği Elazığ’da emlak sektörü de önemli bir yere sahip. Peki son yıllarda kiralık konut fiyat artışıyla dikkat çeken şehirde satılık ve kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Elazığ’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

Elazığ satılık daire fiyatları 99 bin 834 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Elazığ satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Elazığ şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.331 TL oldu. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, yeni projelerin hayata geçirildiği Elazığ’da satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 99 bin 834 TL ile 166 bin 400 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 133 bin 112 TL olarak belirtiliyor.

Elazığ kiralık daire fiyatları ne kadar?

Elazığ bünyesinde Fırat Üniversitesi’ni barındırıyor. Şehirde her yıl artış gösteren öğrenci sayısı ise kiralık daire talebini artırıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Elazığ kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 384 TL, maksimum 640 TL arasında değişiyor. Elazığ’da ortalama kira değeri 2016 yılında 392 TL iken, bir yıl önce ise ortalama kira değeri ise 425 TL seviyesindeydi. Bu yıl ise ortalama kira fiyatı 512 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 22 yıl olarak hesaplanıyor.

Elazığ kiralık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Elazığ kiralık daire seçenekleri için tıklayın!


BENZER YAZILAR