Emlak danışmanları için dijital pazarlama sırları!

Yazıyı paylaş:

Dijital pazarlama; en basit tanımıyla ürün ve hizmetlerin internet üzerinden pazarlanması olarak ifade ediliyor. Gayrimenkul sektöründe güçlü ve başarılı bir marka olabilmek pazarlamayı etkin ve etkili bir şekilde kullanmaktan geçiyor kuşkusuz.

Güçlü ve başarılı bir marka olabilmek için dijital pazarlama yaparken, pazarlama stratejileri ve izlenecek yöntemler ayrıca önem taşıyor. Teknoloji ve getirdiği imkânlar genişledikçe, pazarlama yöntemlerinin de ihtiyaçları değişiyor. Emlak pazarlamasında başarılı olmanın en önemli kurallarından biri de denemektir. İşte gayrimenkul danışmanları için önemli dijital pazarlama sırları…

 

Hedef kitleyi tanıyın

* Portföyünüzdeki gayrimenkullerin alıcısını, hizmet verdiğiniz bölgede kimlerin yaşadığını ve bu kişilerin yaş aralığını, sosyal medyada en çok kullandıkları platformu öğrenerek, hedef kitlenizi tanımaya başlayabilirsiniz.

* Hitap edilen hedef kitle aktif olarak sosyal medyada vakit geçiriyorsa, emlak şirketlerinin de bu platformda etkin bir iletişim stratejisi belirlemesi gerekiyor.

* Zingat.com’un ücretsiz sunduğu Bölge Raporu uygulamasını kullanarak, hedef kitlenizle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Bölge Raporu’nda nüfus yapısı, eğitimi durumu, sosyo-ekonomik durum olmak üzere birçok veriye ulaşmanız mümkün.

 

Gayrimenkul dünyasının 4 altın kuralı

 

Pazarlama stratejisi belirleyin

* Emlak pazarlamasında önemli bir başlık olan sosyal medyayı, hedef kitleye göre konumlandırmak. Örneğin; Instagram’da gayrimenkul hikâyeleri ya da fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Facebook ise markanızın bilinirliğinin artmasını sağlayabilir, buradaki sponsorlu içerikleri kullanabilirsiniz.

* Kolay ilan girebileceğiniz, müşterilerinize ulaşabilmeniz için sürekli değişim ve gelişim sürecinde olan ve yeni inovaktif ürünlerle işinize farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak bir emlak platformu seçmelisiniz.

 

Sosyal medyayı aktif olarak kullanın

* Emlak piyasası güncellemelerini ve bölgenizdeki haberleri sosyal medya aracılığıyla yayınlayabilirsiniz.

* Mutlu müşterilerinizin hikâyelerini ve referanslarını paylaşabilirsiniz.

* Portföyünüzdeki gayrimenkullerin videolarını çekebilir ya da kendinizi ve ekibinizi tanıtan kısa videolara yer verebilirsiniz.

* Sosyal medya ağlarında kullanıcı yorumları önemli bir yer tutuyor. Fotoğraflarınıza gelen yorumlara dönüş yaparak, takipçilerinizle etkileşime geçebilirsiniz.

 

Bir emlak ilanı gayrimenkul danışmanı hakkında ne söyler?

 


BENZER YAZILAR