Emlak danışmanlarının 5 uzmanlık alanı!

Yazıyı paylaş:

Artık ev satmak, almak ya da kiralamak isteyen müşteriler bir emlak danışmanından çok daha fazlasını bekliyor. Bu nedenle ya çevrelerinde olumlu bir tecrübeyle çalışılan bir emlak danışmanının ismini alarak irtibata geçiyorlar, ya güvenilir ve profesyonel bir izlenim bırakan ya da emlak arayışında oldukları bölgenin bilinen bir danışmanıyla çalışmayı tercih ediyorlar.

Emlak danışmanları ise gayrimenkul sektöründeki rekabeti avantajlı hale dönüştürmek için farklılaşmak zorunda olduklarının farkında. İster yeni projeler, ister konut, ister ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteriyor olsun; her emlak danışmanının sahip olması gereken uzmanlık alanlarını araştırdık.

 

İşte başarılı emlak danışmanlarının 5 uzmanlık alanı…

1) İletişimin gücü

• Bir emlak danışmanını için ister satıcı olsun ister alıcı tüm müşterilerle doğru ve etkili iletişim kurabilme kabiliyeti en değerli özelliklerden biri.

• Deneyimli emlak danışmanlarını evini satmak, ev satın almak ya da kiralamak isteyen müşterilerin iletişim dilini hızlıca kavrar ve iletişim yöntemini bu rotada belirler.

• Bazı müşteriler e-posta ile iletişim kurmayı sever, bazıları hızlı bir telefon mesajı tercih eder, bazıları telefon görüşmesi yapmayı sever… Böylece satışlarında neler olduğu hakkında bir sohbet edebilirler.

• İletişim yöntemini belirlemek kadar iletişim sıklığını da doğru düzenlemek ve yönetmek önemlidir. Gayrimenkulün satış ya da kiralamasının aciliyetine göre müşterilerini haftada bir ya da iki kez bilgilendirmekte uzmandır. Sektörde gayet iyi bilenen “Müşterileriniz sizi aramaya devam ederse, onlara yeterli bilgi vermiyorsunuz” özlü sözüne göre hareket etmeyi bilirler.

 

Emlak danışmanları için telefon görüşmesi ipuçları!

 

2) İyi birer dinleyici olmak

• Profesyonel emlak danışmanları müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak belirleyebilmek için iyi birer dinleyici olmaları gerektiğinin farkındadır.

• İyi birer dinleyici olunduğunda, eksiksiz bir analizle doğru gayrimenkul yatırımına müşterilerini yönlendirmekte tereddüt etmezler.

• İyi bir danışman, müşterilerinin her zaman öncelikli ihtiyaçlarını karşılayabilir.

• Uygun ev alternatiflerini sunarken müşterilerine gerçekten aradıkları ev alternatiflerini sunmakta başarılıdırlar.

 

3) Çevreleri geniştir

• Etki alanlarını geniş tutarlar. Bunun için bölgesindeki eski sakinlerle tanışarak güvene dayalı bağlar kurar, esnafla iletişimi güçlü tutar, eski müşterileriyle iletişimi devam ettirmeye özen gösterirler.

• Aynı zamanda eski müşterilerini, ailesinin, arkadaşlarının, sosyal faaliyetlerde tanıştığı kişilerin kendisine yeni müşterileri yönlendirebileceğini bilirler.

• Tam da bu yüzden tüm bu kişilerin isim ve iletişim bilgilerini listeler, hatta elektronik ortamda bulundururlar… Listelerinde ne kadar çok kişi varsa, tavsiye edilen gayrimenkul danışmanı olma şanslarının o kadar yüksek olduğunun farkındadırlar.

 

4) Müşteri memnuniyeti odaklıdırlar

• Ev satın almak ve satmak stresli bir süreç olabilir. Emlak danışmanları da bu süreçte iyi birer menajerden farksız bir rol üstlenir.

• Müşterilerinin zaman dilimlerini bilirler. Örneğin evini ihtiyaç nedeniyle hızla satmak isteyen bir müşteri için daha sıkı bir zaman çerçevesinde çalışır. Müşteri acele etmiyorsa, daha farklı bir pazar dönemi beklemelerini tavsiye edebilir ve böylece evlerinde iyi bir fiyat elde edebilirler.

 

5) Gerçek bir “danışman”dır

• Bir satıcı ya da alıcının emlak danışmanı olarak kendisiyle çalışmasının aynı zamanda gayrimenkul sektörüyle ilgili bilgi ve deneyiminizden yararlanmak olduğunu bilir.

• Evinin satışını gerçekleştirecek müşterinizin, elde edeceği kazançla yeni ve kârlı emlak yatırımı yapabilmesi için, ev aradığı bölgelerle ilgili emlak analizi çalışması yapabilme kabiliyetine sahiptir.

• Hâkim olduğu bölgenin gayrimenkul analizini yaparken, ev almak, satmak ya da kiralamak için doğru zaman dilimlerini sunabilir.

Ev arayanlar hangi emlak danışmanlarını seçiyor?

 

 


BENZER YAZILAR