Emlak ilanında bu 15 kelimeyi kullanan kazanıyor

Yazıyı paylaş:

“Anahtar kelimeler” gayrimenkul danışmanları için satışı hızlandıran, kiralamaları artıran bir güce sahiptir. Eğer portföyünüzde bulunan gayrimenkullerin bu 15 özel kelimeyi karşılayan özellikleri varsa, emlak ilanı hazırlarken onları kullanmakta tereddüt etmeyin. Sadece emlak ilanında yer vermekle de kalmayabilir; müşterilerinizle iletişime geçtiğinizde de kullanabilirsiniz.

Müşterileriniz üzerinde güçlü bir etki yapacak bu kelimeler, emlak ilanınızın görüntülenme sayısını artırırken, ev almak ve kiralamak isteyenlerin kararını da hızlandıracak.

 

Emlak satışında ZingatPRO kullanmanın 4 avantajı!

 

Emlak ilanında kazandıran 15 kelime!

İşte emlak ilanında kullanıldığında gayrimenkul danışmanlarının daha çok satış ve kiralama yapmasını sağlayan 15 kelime!..

 

1. Prestijli konum
Ev kadar önemli bir detay da yaşanılacak olan evin bulunduğu lokasyon! Satacağınız ev lokasyon olarak toplu ulaşım araçlarına ne kadar yakın ya da yakın çevresinde hastane, okul, alışveriş merkezi vs var mı? Mutlaka araştırıp satılık evi potansiyel alıcıya anlatırken bu avantajları dile getirmek gerekiyor. Bu nedenle “prestijli konum” tanımı da satışı hızlandıran kelimeler arasında yer alıyor. Prestiji konum, aynı zamanda yatırım değeri yüksek ve kazandıran bir evi temsil ediyor…

 

2. Taşınmaya hazır
Gerçekten hemen yaşamaya uygun bir emlak ilanı söz konusuysa, “taşınmaya hazır” diye belirttiğiniz anda ilanınız için gelen telefon aramaları ve WhatsApp mesajları hızlanacaktır. Özellikle kiralık ev arayanlar için oldukça sihirli bir tanımdır.

 

3. Lüks
“Lüks” kelimesi ilandaki o evin sunacağı konforu, sahip olduğu kaliteli malzemeleri (kapılar, pencereler, zemin, ankastreler vs.) olduğunun sinyallerini taşır. Aynı zamanda satış veya kiralama fiyatının yüksekliği, “lüks” yazılı bir ilanda çok da rahatsız edici olmaz.

 

Emlak ilanı açıklaması yazmanın 7 kolay adımı!

 

4. Okula yakın
İşte emlak ilanlarında en güçlü anahtar kelimelerinden biri; “okula yakın”! İlanınızdaki ev okula yakınsa bu özelliği öne çıkardığınızda birden fazla müşteri profiline seslenirsiniz: Prim yapacak bir emlak yatırımı yapmak isteyenler, üniversite öğrencileri, çocuklu aileler gibi. Çocuklu aileler için yakın çevresinde okul bulunan yerler, mahalle seçimini kolaylaştırır. Aynı zamanda satın alınacak evin yakınında özellikle üniversite bulunması, emlak yatırımı amacıyla ev sahibi olacaklar için ayrı bir önem taşır.

Kira geliri elde etmek için ev alacaklar, üniversite çevresinde bir konuta yatırım yaptıklarında kiracı bulma şansları daha yüksek olur. Kiraya verilmesi düşünülmese dahil, bir okulun çevresindeki mahallelerdeki evlerin değeri her zaman artış trendine sahiptir.

 

5. Masrafsız
Başlığında “masrafsız” yazan emlak ilanları kiralık ev arayanlar için oldukça dikkat çekicidir. Bu kelime, söz konusu evin temizlenmiş, boyalı badanalı, mutfak ve banyo dolapları sağlam, kapıları yenilenmiş bir ev çağrışımı yapar.

 

6. Park yakınında
Çocuklu aileler, emekliler, evcil hayvan sahipleri ve iş çıkışı açık alanda spor yapmak isteyenler için “park yakınında” bir ev harika bir fırsattır. İlanınızda konut parka yürüyüş mesafesindeyse bu tanımı mutlaka kullanın.

 

Sadece emlak danışmanlarının bildiği 6 şey!

 

7. Anahtar teslim
Gayrimenkul projelerinde sıkça dile getirilen “anahtar teslim” aslında boşa söylenmeyen bir söz. Konut projesi gerçekten taşınmaya hazırsa “anahtar teslim” kelimesini yazmaktan ya da söylemekten çekinmeyin!

 

8. Geniş
Konut satın almak isteyenleri cezbeden bir diğer kelime ise “geniş”… Konut satışı esnasında “geniş” sıfatını duyanlar, hayalindeki eve daha fazla yaklaştığını düşünüyor. Çünkü hepimizin hayali geniş bir ev!

 

9. Büyüleyici manzara
“Güzel” kelimesinin aksine “büyüleyici”, alıcılar için daha zengin ve daha çekici bir tanım etkisi yapıyor. Ayrıca, yorumlamaya daha az açıktır. Her şey “güzel” olarak görülebilir, ancak “büyüleyici” yüksek bir çıta. Gerçekten büyüleyici manzaraya sahip bir ev veya arsa portföyünüzde yer alıyorsa, bu özel kelimenin gücünden yararlanın.

 

10. Yenilenmiş
Yenilenmiş bir ev, aynı bölgedeki benzer dairelere göre daha yüksek fiyattan alıcı bulabilir. Çoğu alıcı, evde yapılan yenilenme masraflarının kiralama ya da satış fiyatına etkisini daha evi görmeden kabul eder. Özellikle yeni projelerdeki konutta yaşama imkânı bulamayanlar için “yenilenmiş” evler tercih nedenidir.

 

11. Metroya yakın
Ev arayanların önceliklerinden bir tanesi de ulaşım kolaylığıdır. Evin; metro gibi ulaşım araçlarına yakın olması ilanı daha çekici kılacaktır. Zingat.com’dan ve ZingatPRO uygulamasından “metroya yakın” evlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Zingat.com’un bu önemli özelliği sayesinde metroya yakın evleri bir tıkla listeleyebilirsiniz.

 

12. Acil satılık
Bir konutun acil satılık ibaresinin olması normalden daha düşük fiyatla satın alınabileceğini gösterir. Ev sahibi olmak isteyenlere pazarlık payı da bırakacağı için daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

 

13. Depreme dayanıklı
Evin inşaat kalitesi, hangi malzemelerin kullanıldığı, deprem yönetmeliklerine uygunluğu güvenli bir konut olduğunu gösterir.

 

14. Otoparklı
Özellikle büyük şehirlerde araç sahipleri otoparklı evleri tercih etmek isteyecektir. Satılık ya da kiralık evin özel otoparkının bulunması, konforlu ve masrafsız bir seçenek olacaktır.

 

15. Uygun aidatlı
Aidat bedeli kimi evlerde tahmin edilenin üzerinde bir rakama ulaşabiliyor. O nedenle ev arayışında olanlar için uygun aidatlı olan ilanlar bir adım öne çıkacaktır.

 

Bu yaz daha çok emlak satışı için 7 pratik yol!

 


BENZER YAZILAR