Emlak ile ilgili mutlaka bilmeniz gereken 10 şey!

Yazıyı paylaş:

Emlak sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık, son derece dinamik bir sektör. Gayrimenkul sektöründe başarılı bir kariyer sürdürmek isteyen danışmanların da bilgilerini yenilemesi gerekiyor.

Portföyüne aldığı bir evin ne kadar zamanda satılacağı, hangi fiyatla satışa sunmanın daha doğru olacağı, evin küçük bütçelerle nasıl bir görünüme kavuşmasının değerini artıracağı gibi pek çok konuda bilgi sahibi olmak artık yeterli değil.

İşte emlak ile ilgili mutlaka bilmeniz gereken 10 şey!..

 

1. Bir ev, bir alıcının ödemeye hazır olduğu değerdedir

Satılık veya kiralık bir evin değeri, alıcıların ilgisine sunulduğunda daha net anlaşılabilir. Bazen olması gerekenden daha yüksek bir fiyatla ilanı yayınlanan dairelerin satışı ya da kiralama süresi beklendiğinden daha uzun zaman alabilir. Bu durumda, evin değerini tekrar gözden geçirmekte fayda vardır. Özellikle bölgedeki benzer konutlarla karşılaştırma yapmak en iyi yöntemdir.

Emlak yatırımı yapmak amacındaki müşterilerini en doğru fiyatla, en doğru bölgede seçenekler belirtmekte ve hangi zaman dilimlerinde nasıl bir emlak kazancı sağlanabileceği hakkında yönlendirmek de emlak danışmanlarının uzmanlık alanıdır.

 

2. Bir konutu yenileyerek satışa çıkarmak değeri yükseltmeyebilir, ancak satma şansını artırır

Farklı ev yenilikleri genellikle farklı getiriler sunar ve bu miktar konutun bulunduğu ilçeye, mahalleye göre değişebilir. Çünkü “masrafsız”, “taşınmaya hazır” evler her zaman değerinde alıcı bulma konusunda daha avantajlıdır.

Diğer yandan ev sahiplerinin satışa çıkardıkları evlerinin daha hızlı alıcı bulması için iç özelliklerinde yenileme yapması gerekebiliyor. Bir ev yenilemesinde harcanan her kuruşun geri alınabileceğini umut etmek normaldir. Ancak gerçekte harcanan miktarın belirli bir yüzdesini geri almak söz konusudur.

 

Emlak satışını artıracak 25 farklı fikir!

 

3. Alıcı gözüyle eve bakmak önemlidir

İlk izlenimin önemine inanın. Satılık daireyi görmek için gelen her alıcının ilerisi için de potansiyel müşteriniz olabileceğini unutmayın. Bu nedenle şık, bakımlı bir görünüm ve güler yüzlü bir ifadeyle alıcıları karşılamak konusunda dikkatli olun.

Evin yeni sahibi olmak isteyenler kişiler, satın alacakları evde çok fazla masrafla karşılaşacaklarını bilmek istemezler. Masrafları zaten karşılanmış daha yüksek fiyatlı bir evi ise, daha düşük fiyatlı bir eve tercih ederler.

 

4. İlan fotoğrafları dikkat çekici mi?

Zingat.com verilerinde göre; satılık ve kiralık emlak ilanları arasında profesyonel fotoğraflarla alıcıların ilgisine sunulan ilanlar 3 kat daha fazla görüntüleniyor. Bu da gösteriyor ki, emlak ilanları için fotoğraf birincil sırada yer alıyor. Özellikle kaliteli fotoğraflar potansiyel müşteriye evin daha ferah ve büyük olduğu algısı yaratıyor. Bir satıcı olarak fotoğraflarda evle ilgili mümkün olduğu kadar çok detaya yer vermelisiniz: Havuz, yürüme parkuru, otopark gibi sosyal alanlar varsa, mutlaka bu alanların fotoğraflarını yayınlamalısınız.

 

5. Nötr boya her alıcıya hitap eder

Evin o koyu renkli duvarlarından kurtulun! Duvar renginde nötr tonları tercih etmek, hem odaları daha aydınlık hem de evi daha geniş gösterecektir. İlan fotoğrafları çekilmeden önce duvarları gözden geçirmek, evi alıcıların ziyaretine açtığınızda da bakımlı ve boya masrafı olmayan daireleri satmak veya kiraya vermek daha kolay olacaktır.

 

İlan fotoğrafı evin satışını ne kadar arttırır?

 

6. Her şey konuşulabilir

Önce fiyattan başlamak gerekir. Eğer eviniz satılıksa, satış fiyatında pazarlık payını önceden belirlemek ve bu konuda gayrimenkul danışmanı ile ev sahibi arasında bir limit belirlemek en doğrusudur.

Evinizi satılığa çıkardığınızda bazı eşyaları bırakacaksanız (ankastre mutfak eşyaları, şık bir ayakkabılık, oda ölçülerine göre özel yaptırılmış raylı gardırop vs.) her biri için de pazarlık yapmak söz konusu olabilir.

 

7. Lokasyon, lokasyon, lokasyon!

Emlak ilanını verdiğiniz evin konumu size pek çok avantajı beraberinde getirebilir. Hastaneye, okula, toplu ulaşım araçlarına yakın evler daha iyi fiyattan alıcı bulmakta bir adım öndedir. Özellikle emlak yatırımı yapmak için ev arayanlara uzun vadede prim sağlayacak konumdaki evlerin sağlayacağı getirileri müşterilerinize detaylı olarak aktarmalısınız.

 

8. Markalı ankastreler dikkat çekicidir

Alıcılar için markalı konut projelerinde ankastre önemli bir detay… Reklam, ilan ya da birebir görüşmelerde bu ankastre markalarının ismini vermek, satışı hızlandırıyor. Özellikle kalitesiyle bilinen ve popüler olan beyaz eşya marka isimleri müşterinin dikkatini çekerken ev ile ilgili olumlu bir etki bırakıyor.

 

9. Pazarlama yöntemlerini yenileyin

Günümüzde emlak sektöründe satış için sadece satılık ev ilanı vermek yeterli olmayabilir! Bu durumlarda geleneksel ve dijital pazarlamanın tüm nimetlerinden yararlanmalısınız.

Geleneksel pazarlama dahilinde broşürler bastırarak bölgeye dağıtabilir ya da dijital pazarlamanın vazgeçilmezlerinden olan Facebook, Twitter, Instagram, YouTube gibi uygulamaları satış kanalı olarak kullanabilirsiniz.

 

10. Hangi evi, kime satacağınızı bilin

Unutmayın; 25-35 yaş aralığındaki kişilerin ilk hedefi ev sahibi olmak! Çünkü hayatla ilgili yeni kararlar alma, aile kurma, ev kiralama ve satın alma eğilimleri yüksek…

Peki 25-35 yaş arasındaki kişilere hangi özelliklere sahip evler satabilirsiniz? Manzaralı balkonlar, taze meyve sebze yetiştirebilecekleri küçük seralar, açık kat planları, küçük verandalar ve gurme mutfaklar olmazsa olmazları…

Hedef kitlenize uygun evleri portföyünüze alırsanız, gayrimenkul satış rakamlarınızın hızla artmaya başladığını göreceksiniz.

 

Satılamayacak ev yoktur!

BENZER YAZILAR