Emlak pazarlamasında başarının sırları

Yazıyı paylaş:

Emlak sektöründe marka bilinirliğini artırmak ve bununla birlikte satışları hızlandırmak için pazarlama stratejisi başarılı bir şekilde planlanmalı. Satış hedeflenen hedef kitleyi tanımak ve stratejiyi buna yönelik belirlemek önemli bir adımdır. Emlak şirketleri, hedef kitleleri neredeyse orada olmalıdır. Eğer hitap edilen hedef kitle sosyal medyada sıkça vakit geçiriyorsa, emlak şirketlerinin de bu platformda etkin bir iletişim stratejisi belirlemesi gerekiyor. Peki, etkili ve satışa dönüşen bir pazarlama stratejisi hazırlarken nelere dikkat etmeli? İşte emlak sektöründe başarılı bir pazarlama stratejisi için yapmanız gerekenler…

 

• Hedef kitlenizi tanıyın

Portföyünüzdeki gayrimenkullerin alıcısı kim? Hizmet verdiğiniz bölgede kimler yaşıyor? Bu kişilerin yaş aralığı nedir? Sosyal medyada en çok hangi platformu kullanıyorlar? Bu ve bunun gibi birçok soru, sizi hedef kitlenize yönlendirecektir. Dilerseniz Zingat.com’un ücretsiz sunduğu Bölge Raporu uygulamasını kullanarak, hedef kitlenizle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Bölge Raporu’nda nüfus yapısı, eğitimi durumu, sosyo-ekonomik durum olmak üzere birçok veriye ulaşmanız mümkün.

Potansiyel müşterilerinizi daha iyi tanımak için Bölge Raporu’na tıklayın!

 

• Gayrimenkul platformunuzu bulun

Hedef kitlenizi belirledikten sonra portföyünüzü en iyi şekilde sergileyebileceğiniz gayrimenkul platformunuzu bulmalısınız. Aktif olarak kullanabileceğiniz, potansiyel müşterilerinizle etkileşime geçebileceğiniz, bölgenizi ve hedef kitlenizi daha iyi tanımanız konusunda size destek verecek bir ilan platformu tercih etmelisiniz. Kolay ilan girebileceğiniz, müşterilerinize ulaşabilmeniz için sürekli değişim ve gelişim sürecinde olan ve yeni inovaktif ürünlerle işinize farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak bir emlak platformu seçmelisiniz.

 

Zingat.com’u daha iyi kullanmanın 5 yolu!

 

• Video ve e-mailing pazarlamasını önemseyin

Teknoloji ve getirdiği imkânlar genişledikçe, pazarlamanın da ihtiyaçları farklılaşıyor. Emlak pazarlamasında başarılı olmanın sırlarından biri de denemektir! Sürekli olarak denemeli ve bu deneyimi verilere dökmelisiniz. Eğer sonuç sizi memnun ettiyse, daha da geliştirmelisiniz. Sonuçlardan memnun değilseniz, o işi orada bitirip bir sonrakine geçmelisiniz. Son yıllarda pazarlamada üst sıralarda yer alan video önemli bir strateji başlığıdır. Portföyünüzdeki gayrimenkullerin videolarını çekebilir ya da kendinizi ve ekibinizi tanıtan kısa videolar çekebilirsiniz. Bu şekilde potansiyel müşterilerinize güven de aşılarsınız. Diğer yandan her dönem tercih edilen e-mail pazarlaması da son sürümüyle karşımızda! Mailinizi kaç kişi okumuş, nasıl dönüşler olmuş, hangi içerikte kaç dakika geçirmiş artık hepsini öğrenmek çok kolay!

 

Zingat.com’da ilanlar tek tıkla videoya dönüşüyor!

 

• Instagram’da hikâye, Facebook’ta sponsorlu içerik yayınlayın

Emlak pazarlamasında önemli bir başlık olan sosyal medyayı, hedef kitlenize göre konumlandırmalısınız. Mesela Instagram’da gayrimenkul hikayeleri ya da fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Facebook’u ise biraz daha markanızın bilinirliğinin artmasını sağlayabilir, buradaki sponsorlu içerikleri kullanabilirsiniz. Eğer hedef kitleniz bu platformların çok uzağındaysa o zaman broşürler bastırarak, onlara ulaşabilirsiniz!

 

ZingatPro ile emlak ofisiniz cebinizde!

 

• SEO ve Google Adwords’den haberdar olun

Sizi potansiyel müşterilerinize ulaştıracak “anahtar kelimeler neler”, Google’da ilk sıralarda görünmek için ne yapmalısınız? gibi sorularınıza cevap verebilecek kadar SEO ve Google Adwords bilgisine sahip olun. Gerektiğinde bu konuların uzmanlarından destek alın.


BENZER YAZILAR