Emlak satışında duygusal zekânızı nasıl kullanırsınız?

Yazıyı paylaş:

Duygusal zekâ (EQ) içsel duygularınızı yönetme ve sizi çevreleyen insanların duygularını tanımlama yeteneği olarak tanımlanıyor. Duygusal farkındalık, başarılı bireylerin kanıtlanmış bir özelliği… Duygusal zekâ bir anlamda başkalarının duygularını anlama ve buna göre tepki verme yeteneğini ifade ediyor.

Başarılı gayrimenkul danışmanları ise işlerinde duygusal zekâlarını kullanmayı tercih ediyor. Aslında gayrimenkul sektöründe kullanılan; iletişim becerileri, güven duygusunu oluşturma, satış teknikleri, düzenli iletişim hep duygusal zekâ özellikleridir.

Gayrimenkul danışmanları için kuşkusuz en önemli konulardan biri müşteri ilişkileridir. Daha fazla emlak satmayı ve kiralamayı hedefleyen gayrimenkul danışmanları, müşteri ilişkilerini yönetme konusunda zorluk çekmezler. Bu başarının arkasında duygusal zekânın olduğunu biliyor musunuz?

 

İşte emlak satışında duygusal zekânızı daha etkin kullanmanın 4 yolu…

 

Emlak ilanında bu 15 kelimeyi kullanan kazanıyor

 

Empati yeteneğinizi kullanın

• Başkalarının duygularına karşı empati yapabilmek her zaman mühim ama bu konu gayrimenkul danışmanları için ayrı bir önem taşır. Çünkü potansiyel müşterinizi en iyi şekilde anlamanızı, beklentilerini karşılayacak gayrimenkulleri sunabilmeyi ve böylelikle de başarıya daha hızlı ulaşmanızı sağlar.

• Empati kurarak, kelimelerinizin nasıl bir etki yarattığını ve iletişim becerilerinizi bakış açınızı daha iyi temsil etmek için nasıl geliştiğini gözlemleyebilirsiniz. Bu durumun da size olumlu anlamda geri dönüşleri olur ve akıllıca seçilen kelimelerin ne kadar güçlü etkiler yarattığını gösterir. Empati yeteneğinizle müşterilerinizi nasıl etkilediğinizi anlayabilirsiniz.

• Başarılı görüşmelerde empati çok önemlidir. Tüm bakış açılarını değerlendirmek veya empati yapmak için zaman ayırmak, başarılı bir anlaşmanın ihtimalini önemli ölçüde artırır.

 

İletişimde kalın

• Ortak nokta bulmak, arkadaş edinmenin en kolay yoludur. Duygusal zekâya sahip kişiler ise daha fazla sosyal olma eğilimindedir. Müşterilerinizi aktif olarak dinlemek iletişiminizi güçlendirecektir.

 

Gayrimenkulde marka danışman olmak için 5 ipucu

 

Kendinizi tanıyın

• Kendilerini tanıyan kişiler; güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi bilir. Bu bilgi de kendinizi geliştirmeniz için oldukça önemlidir.

• Farkındalığı yüksek olan insanlar güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi bilir.

• Kendisini tanıyan gayrimenkul danışmanları duygularını düzenleyebilir ve kendini eksik gördüğü konuların üzerine daha çok eğilebilir. Aynı zamanda eleştirilere karşı savunma geliştirmek yerine anlamaya çalışır. Bu da eksik yönleri görmezden gelip, derinleştirmek yerine, tamamlamak anlamına gelir.

 

Hatalarınızdan öğrenin

• Herkes hata yapabilir, önemli olan yapılan hatalardan yeni fikirler üretmek ve öğrenmektir. Yeter ki hata yaptığınız noktayı keşfedin. Yaptığınız hataları tecrübe olarak değerlendirebilirsiniz.

• Başarısızlıkları analiz etmek, aynı zamanda mesleki anlamda ilerlemek için çok önemlidir. Deneyim, pratik, başarısızlık ve farkındalığın duygusal becerilerinizi geliştireceğinden şüpheniz olmasın.

 

Emlak danışmanlarının hayatını kolaylaştıracak 3 çözüm!

BENZER YAZILAR