Emlak satışlarınızda sosyal medyayı kullanmanın 3 kolay yolu

Yazıyı paylaş:

Sosyal medya artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Durum böyle olunca, gayrimenkul danışmanları için de sosyal medya “isteğe bağlı” bir alan olmaktan çıkıyor. Emlak portföylerini doğru yönetmek, ilanlarını daha çok kişiye ulaştırmak, satış ve kiralama rakamlarını artırmak, sektördeki kariyerine doğru yön vermek isteyen gayrimenkul danışmanları sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor.
Facebook, Twitter, Google Plus, Instagram gibi sosyal medya kanallarında hayata geçirilen doğru adımlar ise gayrimenkul danışmanları için hem rekabet üstünlüğü sağlıyor hem de müşterilerinin sayısını artırmakta itici bir rol oynuyor.

 

Emlakta Facebook takipçilerini artırmanın 5 kolay yolu!

 

Sosyal medyada kendini yeterince yetkin hissetmeyen gayrimenkul danışmanlarının bile kolayca uygulayabileceği bazı kolay yöntemler, sosyal medyada da başarıyı kucaklamanın yollarını içeriyor.
Sosyal medyada aktif olmak, kendinizi bir uzman olarak konumlandırmak, hem müşterilerinize hem de potansiyel gayrimenkul alıcılarına ulaşmak ve ilişkiler kurmak için gerekli bir yol!

 

İşte sosyal medyada başarılı olmak isteyen emlak danışmanları için 3 ipucu…

1. Bir oyun planı oluşturun

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ve daha birçok sosyal medya sitesi var. Her biri üzerinde bir sayfa veya hesap sahibi olmak yeterli değil. Gayrimenkul danışmanlarının, aktif ve tutarlı paylaşımlara sahip bir karaktere bürünmesi gerekiyor.
Bunun için bir plan oluşturmak, sosyal medya pazarlama çabalarınız hakkında odaklanmanıza ve organize olmanıza yardımcı olacaktır. Doğru planlama ve aktif bir yönetimle sosyal medyanın kazancınızı artırıcı gücüne tanık olabilirsiniz.

 

Instagram ile emlak satışını artırma yolları!

 

Planınızın bir parçası olarak, işletme hedeflerinize uygun sosyal medya sitelerini belirleyin. Kaynaklarından en iyi şekilde faydalanabilmek için, yatırım yaptığınız sosyal medya kanalları hakkında seçici olmalısınız. Her sosyal medya ağı, farklı sosyal kesimden insana ulaşır ve farklı içerik türleri için uygundur. Facebook’ta çalışan metot, mesela Pinterest üzerinde çalışmayabilir.

 

2. Sosyal medya kanallarını etkili olarak nasıl kullanacağınızı öğrenin

Her bir sosyal medya sitesinde, akılda tutulması gereken önemli “kültürel ayrıntılar” vardır. Aynı içeriği her kanalda aynı şekilde paylaşamayabilirsiniz. Örneğin, Twitter makaleleri paylaşmak ve sohbetlere katılmak için harika bir kaynaktır. Pinterest ise birçok insanın görsel açıdan ilham aldığı yerdir.

Twitter sayfanızda uzman olduğunuz bölgenin emlak fiyatlarıyla ilgili yorumlarınızı paylaşabilir; Pinterest’te ise “Hangi evde yaşamak isterdiniz?” gibi bir başlıkla satılık daire ilanlarınızın fotoğraflarını yoruma açabilirsiniz.
Facebook’ta kısa bir yazınızı paylaşabilir veya daha dikkat çekici kanal yönetimi için satılık ve kiralık dairelerinizle ilgili videoları yayınlayabilirsiniz.

 

3. Sosyal medya kanalınızla ilgili ölçümleme yapmaktan vazgeçmeyin

Başarılı olmak için sosyal medya kanallarınızı aktif tutmak önemli bir detaydır. Sosyal medya pazarlamasının, uzun vadeli hedeflerle ilgili olduğunu unutmamalısınız! Bu platformlarda etkileşimi artırarak, buradaki istatistiklerin (beğenilen veya takip edenlerin sayısı gibi) size gayrimenkul satışı ya da kiralaması olarak dönmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu platformlarda sürekli ölçüm yaparak hem motivasyonunuzun artmasını sağlayabilir hem de neyin işe yarayıp neyin yaramayacağını deneyerek öğrenebilirsiniz.

 

Twitter ile ev satmanın 7 etkili yolu!

 


BENZER YAZILAR