Emlak yatırımcılarına yardımcı olmanın 5 püf noktası

Yazıyı paylaş:

Konut fiyatları dönem dönem değişiklik gösterse de gayrimenkul her zaman iyi bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Emlak yatırımı yapmak isteyenler ise belirledikleri bölgelerde uzman gayrimenkul ofisleriyle bağlantıya geçerek birikimlerini doğru yönetmeyi, yapacakları yatırımdan kısa ve uzun vadede belirli bir kazanç elde etmeyi bekliyor. Bu kazanç hem kira getirisi yüksek bir gayrimenkul hem de bir süre sonra aynı daireyi satışa çıkardığında kâr beklentisini karşılayacak özellikte konutlarla gerçekleşebiliyor.

 

Emlak danışmanlarının hayatını kolaylaştıracak 3 çözüm!

 

Gayrimenkul danışmanları açısından ise emlak yatırımcılarıyla çalışmak sürekli bir gelir akışı anlamana geliyor. Yatırımlık bir konutun satışı, ardından kiralanması, uzun vadede tekrar satışı gibi adımları içeren bu süreç gayrimenkul danışmanları için de kazançlı oluyor.

Peki gayrimenkul danışmanları emlak yatırımı yapmak isteyen müşterilerine nasıl yardımcı olabilir? İşte gayrimenkul danışmanları için yatırımlık daire arayan müşterilerle çalışmanın 5 püf noktası…

 

1) Portföyünüze yatırımlık daireler ekleyin

Gayrimenkul yatırımcıları ile çalışmalarını hızlandırmak isteyen danışmanlar, öncelikle yatırımlık konut portföyüne ağırlık vermeli. Bu kategoride portföy oluştururken genel eğilimleri gözden geçirmekte fayda var. Yatırımlık dairelerde 1+1 ve 2+1 konut tipleri öne çıkıyor. Aynı zamanda hazır kiracılı daireler de yatırımcılar için avantajlı olabiliyor. Aynı zamanda lokasyon avantajı, yakın çevresinde okul, hastane, alışveriş merkezi bulunması yatırımcıların ilgisini çeken konutlar arasında yer alıyor.

 

2) Müşterilerin yatırım hedeflerine hâkim olun

Emlak yatırımcıları bir konutla ilgili satın alma kararını verirken nelere dikkat eder? Müşterinizin yatırım stratejisini anlamanız gerekiyor: Satın alıp yeniledikten sonra tekrar satmak mı; satın aldıktan sonra gerekli yenilemeleri yapıp kiraya vermek mi?

Bu konuda tam bir uzmana dönüşmelisiniz. Örneğin yatırımcılar bir konutun boyalı olması veya halı renkleriyle ilgilenmezler. Sadece duvarların yeniden boyanması gerekiyorsa, banyoların güncellenmesi gerekiyorsa bütçelerinin ne kadarını bu amaçla kullanacaklarına bakarlar.

 

İlgi çekici emlak ilanları için 4 taktik!

 

3) Yatırım getirilerini analiz edin

Müşteriniz yatırımlık daireyi satın aldıktan sonra yatırımına nasıl ve hangi zaman diliminde yön verecek öğrenmelisiniz. Örneğin, satın alacağı daireyi beş ile on yıllık bir sürede tekrar satmayı planlıyorsa, bölgede 5-10 yıl arasında konut değer artışına neden olabilecek gelişmeleri incelemelisiniz. Belediyenin bu bölgede gerçekleştirmeyi düşündüğü ulaşım, konut, kentsel dönüşüm gibi projelerini mercek altına alıp müşterinize uzun vadede bir kâr planı sunmalısınız. Bunu yaparken Zingat.com Bölge Raporu size aradığınız pek çok bilgiyi sunuyor olacak.

 

4) Bölgenizin sıcak emlak pazarıyla ilgili ödevinizi yapın

Hedeflerini anladıktan sonra, yerel bir pazar uzmanı olarak yetenekleriniz işe yarar. Şu anda hangi mahalleler konutta daha hareketli? Bölgedeki en iyi okullar nerede? Yeni iş imkânlarına açık semtler hangileri? Yatırımcı için göz önünde bulundurmanız gereken fırsatları ve mevcut özellikleri müşterinize sunarak uzun vadede de sizinle çalışmasını sağlamak için ev ödevinize iyi çalışmalısınız.

 

5) Emlak yatırımcılarının alışkanlıkları hakkında donanımlı olun

Gayrimenkul yatırımı aslında uzmanlık, planlama ve odaklanma gerektiren zorlu bir iştir. Etkili emlak yatırımcıları, seçtikleri bölgeler hakkında derinlemesine bir bilgi edinirler. Bir yatırımcı, belirli bir piyasayı ne kadar anlarsa, daha doğru kararlar verebilmek için daha sağlıklı bir karar alır.

Bu yüzden bölgenizde emlak yatırımı yapacak müşteriniz mutlaka buralardaki konutlarla ilgili bir araştırma yapmıştır ve bilgi düzeyi yüksektir. Dolayısıyla bu müşterilere daha profesyonel argümanlarla yaklaşmalısınız.

 

Emlak danışmanları için 5 pazarlama taktiği!

 


BENZER YAZILAR