Emlakta başarılı bir ekip olabilmenin 5 yolu

Yazıyı paylaş:

Her sektörde olduğu gibi emlakta da müşteri memnuniyetini yükseltmek ve daha iyi hizmet vermek önceliklerden biri… Müşteri memnuniyeti sağlayabilmenin ilk şartı ise, işini severek yapan bir ekibe sahip olmak. Bu nedenle diğer sektörlerde olduğu gibi emlakta da başarılı bir ekip çalışması önemli bir yerde duruyor.

Ekip olmak, başarı için birçok avantaj sağlıyor. Ekip ruhu ilk olarak, performans artışı ve motivasyonu beraberinde getiriyor. Bu şekilde pozitif bir çalışma ortamı oluşturulurken, herkes işini severek yapıyor. Ekip çalışmasında en büyük görev ekip liderine düşse de, doğru bir iletişim stratejisi belirlemek de burada önemli bir hâl alıyor.

 

Emlak satışını hızlandıracak 4 taktik!

 

Peki, emlakta başarılı ekip çalışması için neler yapılmalı? İşte emlak sektöründe ekip çalışmasında başarılı olmanın yolları…

 

1) Ekibin uzmanlaşmasına izin verin

Çoğu takım liderinin en büyük problemi, kontrolden çıkacağını düşünerek ekipteki diğer kişilerin belirli rollerde uzmanlaşmasına yardım olmaktan kaçınmasıdır. Ancak bu yanlış bir stratejidir. Ekip olarak büyümek istiyorsanız üstünüzdeki iş yüklerini, ekipteki diğer kişilerle paylaşmalısınız. Hem iş yükünüzü azaltmış olur hem de ekibinizdeki kişilere uzmanlaşacakları alanlar sunarak ekip ruhuna katkı sağlayabilirsiniz.

Genelde, yaptığımız için doğru ve başarılı olduğuna inanırız. Ancak gerçek şu ki, belirli bir alandaki güç, diğer zayıflıkları kapatır. Bu alanlarda ekibinizden kişileri doldurabilirsiniz. İşinizin hangi bölümlerini sevdiğinizi ve nerede iyi sonuç alacağınızı anlamaya çalışın. Ekibinize yardıma ihtiyacınız olduğunu söylemekten çekinmeyin, bu daha etkili sonuçlar verecektir.

 

Zingat.com’u daha iyi kullanmanın 5 yolu!

 

2) Gerçekleşebilir hedefler koyun

Hedefler; çalışanları motive ederek ortaya daha iyi bir performans koymalarını sağlar. Ancak ekipteki herkese özel ve gerçekçi hedefler koyulmalıdır. Örneğin; aylık yirmi ev satışı gerçekçi bir hedef olmayabilir. Bunun yerine daha uygun sayıda ve nitelikte hedefler verilmelidir. Hedef koyarken; kişinin deneyimi, müşteri datası, hizmet verdiği bölge ya da sektördeki gelişmeler de göz önünde bulundurulmalıdır.

 

3) Ekip olarak uzun vadeli planlarınız olsun

Pek çok ekip, büyük bir iş almaktan heyecanlanır ancak maalesef bu heyecan çok uzun süreli olmaz. Bu sebeple, her zaman uzun vadeli planlarınız ve kriz dönemlerinde başvuracağınız stratejileriniz olsun. Ekip olarak, belirli periyotlarla bu plan ve stratejileri gözden geçirmeyi unutmayın!

 

4) Performans ölçümlemesini atlamayın

Başarılı bir iş çıkarmak için yetenekleri değerlendirmek yeterli değildir, tüm ekibin performansını takip edebilmelisiniz. Ekip lideri, herkesin sorumlu olduğu işle ilgili süreci takip etmeli ve belli periyotlarla ölçümleme yapılmalıdır. Bu ölçümleme sonucuna göre hedeflerde değişiklikler yapılmalıdır.
5) Sürekli eğitim şart!

Emlak sektörü sürekli gelişiyor, bu sebeple eğitim konusunda kararlı adımlar atılmalı. Ekibin ihtiyacı olan eğitimler belirlenerek, bu eğitimlerin alınması konusunda ısrarcı olunmalı. Gerektiğinde ekipteki kişiler için eksik oldukları noktalarla ilgili tamamlayıcı eğitimler verilmeli. Örneğin; sosyal medyanın etkili kullanılması, hızlı satış yolları, müşteri memnuniyeti sağlayabilmenin yolları gibi konularda eğitimler alabilirsiniz.

 

Gayrimenkul danışmanları için okula dönüş zamanı!

BENZER YAZILAR