Emlakta geleceğe yön veren 4 trend!

Yazıyı paylaş:

Ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini süsleyen evler artık daha yenilikçi özellikleri olanlar… Tabi teknolojinin hayatın her noktasını daha çok etkilemesi, gayrimenkul dünyasında da hızlı bir gelişmeyi beraberinde yaşatıyor. Gelecekte de başarılarını devam ettirmek isteyen emlak profesyonelleri tüm bu değişimi yakından takip ediyor. 

 

Gayrimenkul sektörünü etkileyecek 4 gerçek 

Yeni nesille birlikte değişen satın alma davranışları, küresel ısınma, teknoloji, ekonomik ve politik krizler… İnsan yaşamını değiştiren bu gelişmelerin gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor. İşte gelecekte gayrimenkul sektörünü bekleyen 4 gerçek…  

1) “Yeşil bina” talebi artacak

• Müşterinize ev satarken nelere dikkat ediyorsunuz? Lokasyonu, metrekaresi ya da sosyal donatıları… Bir süre sonra bunlara enerji verimliliği ve yeşil bina gibi talepler de eklenecek!

• Bugün farklılık yaratmak için ön plana çıkartılan yeşil bina konsepti ve enerji verimliliği önümüzdeki yıllarda satacağınız konutların olmazsa olmazı olacak.

• Son olarak Türkiye’de binalarda ısı yalıtımı, ısıtma soğutma ekipman ve aydınlatma armatürleri verimliliğini gösteren Enerji Kimlik Belgesi’nin zorunlu olması da bunun başlangıcı olarak gösterilebilir.

• ABD Ulusal Emlakçılar Birliği Realtor’un araştırmasına göre, yeni ev satın almak isteyenlerin yüzde 11’inin tercihlerinde enerji tasarrufu önemli bir faktör!

• Araştırmaya göre yeşil bina konseptini ve enerji verimliliğini dikkate alanlar 35-50 yaş aralığında. Bu da gayrimenkulde yeni nesil konut alıcılarıyla bir önceki nesil arasında davranış farklılıklarının olduğunu ortaya koyuyor.

 

2) Gayrimenkulde dijitalleşmeyi önemseyin

• Gayrimenkul sektörünün dijitale yöneldiği bir sır değil! Online gayrimenkul sektörünün büyümesi, geleceğe dair trendleri belirleyen önemli bir gelişme.

• Online gayrimenkul sektöründeki oyuncular arasında yükselen rekabet, dijitalleşmeyi önemseyen ve “akıllı” olabilen emlak sitelerinin büyüyerek yoluna devam edeceğini gösteriyor. Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com’da Evimin Değeri, Bölge Raporu, Akıllı Harita, Yatırım Rehberi gibi birçok akıllı uygulamaya kolayca ulaşabilirsiniz.

3) Z kuşağını daha iyi tanıyın

• Nesillerle birlikte gayrimenkul satın alma davranışları da değişiyor. Geleceğin konut alıcısı Z kuşağını daha iyi tanımak ve buna göre sektöre yön vermek gerekiyor.

• Z kuşağıyla ilgili bilinen ana gerçek, teknolojiye bağlılıkları. Akıllı konutlara gelecekte daha fazla ihtiyaç olacağı görünüyor.

 

4) İklim değişikliğini dikkate alın

• Deniz seviyesinin yükselmesi, hava değişiklikleri, yaygın kuraklık ve hava kirliliği gayrimenkul sektörünü de etkiliyor. Peki, küresel ısınma gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

• Küresel ısınmanın etkilerinden koruyan, güvenli evler geleceğin tercihi olabilir.


BENZER YAZILAR