Emlakta liderlik koltuğu sizi bekliyor!

Yazıyı paylaş:

Türkiye’de konut sektörü son derece dinamik. Böylesi hareketli bir sektörde rekabet yaşayan gayrimenkul danışmanları uzun vadede kazançlı olmayı nasıl başarabilir? 

 

İşin sırrı 3 anahtar konuya odaklanmakta…

Yeni müşterilere ulaşırken, emlak portföyünüze yatırım yaparken, hatta “tavsiye edilen gayrimenkul danışmanı” olurken, gayrimenkul dünyasını doğrudan etkileyen şu 3 anahtar konuda bilgilerinizi güncel tutmalısınız: Hâkim olduğunuz bölgenin demografik özellikleri, faiz oranlarındaki gelişmeler ve emlakla ilgili yasal konular… Peki ama nasıl?

İşte Türkiye gayrimenkul sektörüyle birlikte büyümeyi hedefleyen gayrimenkul danışmanlarına öneriler

Uzmanı olduğunuz ilçede kimler yaşıyor?

Gayrimenkul hizmetinde uzmanı olduğunuz bölgeyi düşünün.

• Bölgenizin toplam nüfusunu biliyor musunuz?

• Bu bölgede kimler yaşıyor?

• Ekonomik düzeyleri, öğrenim ortalamaları, medeni durumları nedir?

• Kadınlar mı erkekler mi, gençler mi orta yaşlılar mı, aileler mi yalnız yaşayanlar mı bu bölgeyi tercih ediyor?

• İlçedeki gençler nasıl evlerde yaşamak istiyor?

• İlçe sakinleri gayrimenkul yatırımında tercihlerini yine bu bölgede kullanır mı?

İşte bu soruların yanıtları size o bölgeyle ilgili demografik özellikleri anlatır. Demografik bilgiler size bölgedeki emlaklarla ilgili talepleri yönetmede, müşterilerinizi doğru konuta yönlendirmede, ev satış fiyatlarını belirlemede yol gösterir.

Yaşadığınız şehrin ilçe ilçe, hatta mahalle mahalle güncel demografik özelliklerini Zingat.com’un Bölge Raporu bölümünü ziyaret ederek takip edebilirsiniz. Aklınızda olsun; demografide yaşanacak kayda değer bir değişikliğin, gayrimenkul trendlerine etkisi de büyük olacaktır…

Faizler ne durumda?

Faiz oranlarındaki değişimler gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenlerin satın alma refleksleri üzerinde etkili. Çünkü faiz oranlarıyla konut kredileri arasında yakın bir ilişki var. Faizler düştüğünde konut kredilerine talep artıyor. Haliyle konut satış fiyatları da bu artışa göre değişiklik gösterebiliyor.

Akıllı emlak yönetimi yapan gayrimenkul danışmanları da faiz oranlarındaki gelişmeleri sık aralıklarla takip ederek, müşterilerinin doğru zamanda konut satın almasına destek sağlamayı başarıyor.

Yasal gelişmelere hâkim olun

Gayrimenkul ile ilgili yasalar, devlet teşvikleri, vergi oranları, mevzuatlardaki yenilikler… Kiralık ev için alıcı bulduğunuzda kira sözleşmesi maddelerinde dikkat edilmesi gereken hususlara, sayıları her geçen gün artan yabancılara emlak satışındaki yasal detaylara, emlak terimlerine, kentsel dönüşümle ilgili hukuki süreçlere hâkim olun.

Bilgileri tazelemek, yeniliklerden haberdar olmak gayrimenkul danışmanlarının müşterileriyle ilişkilerini yönetmelerinde son derece önemli. Müşterilerinizi alım-satım kararlarında doğru yönlendirmek, sizi çalıştığınız bölgede tavsiye edilen gayrimenkul danışmanı konumuna hızla taşıyacaktır.

Zingat.com sektörle ilgili yasal bilgilerden emlak terimlerine kadar her alanda size destek oluyor. Kentsel DönüşümSektör BilgileriYararlı Bilgiler bölümlerinde bilgilendirici yazılara ulaşabilirsiniz.


BENZER YAZILAR