Emlakta yeni müşteri kazanma yolları

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanları için potansiyel müşteriler her zaman önemlidir. Peki yeni müşterilere nasıl ulaşacaksınız?

Emlak, merkezinde insan olan ve iletişimin önem taşıdığı bir sektör… Müşterilerinizle kurduğunuz iletişim ve müşteri memnuniyetinde kat ettiğiniz yol size potansiyel müşterilerin kapılarını açacaktır.

İlk kural, mevcut müşterilerinizle ilişkilerinizi aynı tutarlılıkla devam ettirmek. Tavsiye edilen bir emlak danışmanı olmak elbette müşteri potansiyelinizi artırmanıza katkı sağlayacaktır. Diğer yandan bir danışman olarak potansiyel müşterilere ulaşmak için sizin de yapmanız gerekenler var. Alışkanlıklarınızı değiştirmek gibi…

Yeni müşteri kazanmanın birçok yolu olduğunu ve başarıya ulaşmak için disiplinli ve tutarlı davranmak gerektiğini unutmayın. Mevcut müşterileriniz kadar yeni müşterilerinize de zaman ayırarak işinizde büyük farklar yaratabilirsiniz.

 

Potansiyel müşterilere ulaşmak için dikkat etmeniz gereken 8 öneriye göz atın…

1) Potansiyel müşterilerinizi listeleyin. Listede potansiyel müşterileriniz ile ilgili iletişim bilgileri, aradıkları emlak gibi bilgileri sıralayın. Listede kazanma şansınızın yüksek olduğu müşterilerle işe başlayın. Bu müşterileriniz için bir takvim hazırlayarak, bu kişilere özel çalışmalar yapın.

2) Potansiyel müşterilerinize portföyünüzde yer alan satılık ve kiralık ilanlar ve hizmet verdiğiniz bölge ile ilgili bilgilendirme mesajları gönderin. Bunun için e-bülten, sms gibi klasik yöntemleri ya da Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya kanallarını kullanabilirsiniz. Tabii WhatsApp kullanımında da hızlı ve yetkin olmalısınız.

3) Potansiyel müşterilerinize e-posta gönderirken, kısa ve kibar bir dil kullanın. Deneyiminizi ve kendisi için yapabileceklerinizi kısa ve etkili bir şekilde anlatın.

4) Ev kiralamak ya da satın almak isteyen kişilere eşit davranın. Unutmayın, memnun ettiğiniz bir müşteriniz size başka müşteriler de kazandıracaktır. Aksi durumda birçok potansiyel müşterinizi kaybedebilirsiniz.

5) Önceliğinizi her zaman müşterinizin memnuniyeti ve kârı olsun! Bu şekilde siz de kâr edersiniz.

6) Müşterilerinizle samimi bir iletişim kurun. İletişim dilinizin temellerini güven üzerine kurmalısınız. Emlakta güven kazanmak başarılı bir kariyerin ilk adımı.

7) Emlak derneklerine üye olun. Her ne kadar diğer gayrimenkul danışmanlarıyla rekabet halinde olsanız da, bu tür olumlu ilişkilerin size kazandıracaklarını göz ardı etmeyin.

8) Son olarak hiçbir zaman sabah 9-akşam 6 arası çalışan bir gayrimenkul danışmanı olmayın! Müşterileriniz ihtiyaç duydukları her an size ulaşabilmeli!

 

Ev sattıracak ilan fotoğrafı nasıl çekilir?

BENZER YAZILAR