En çok Avrupa Yakası ev taşıyor!

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin nakliye ve taşınma haritası çıkarıldı. 2015 yılında bugüne kadar yapılan 40 bin aşkın nakliye talebi üzerinden yapılan analize göre, yazın ilkbahar aylarına göre yüzde 70 daha fazla talep oldu. Sırasıyla en çok nakliye talebi yapılan ilk 3 il İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, bu şehirleri Kocaeli ve Bursa takip etti. 

Nakliye talebinde bulunan ilk 3 ilçe

armut.com’un yaptığı analize göre, İstanbul’da nakliye talebi yapanların yüzde 80’i aynı yaka içinde kaldı. Nakliye ve taşınma taleplerinin yüzde 61’i Avrupa Yakası’ndan geldi. İstanbul’daki 39 ilçe içinde en çok nakliye talebinde bulunan ilk üç ilçe Kadıköy, Ümraniye ve Maltepe olurken, bu ilçeleri Bahçelievler ve Şişli izledi. 


Ankara ve İzmir’de ilk beş ilçe

Ankara’da en çok nakliye talebinde bulunan ilk beş ilçe ise sırasıyla Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören ve Mamak oldu.

İzmir’de ise en çok Karşıyaka, Bornova, Buca, Karabağlar ve Konak’tan nakliye talebi geldi.

Şehir dışına en çok taşınan il hangisi?

İstanbul, Ankara ve İzmir’de nakliye talebinde bulunanların yüzde 60’ı yine aynı il içinde kalırken, il dışına en çok taşınan şehir Balıkesir oldu. Balıkesir’den taşınanların yüzde 20’si İstanbul ve Ankara’yı tercih etti.


BENZER YAZILAR