En çok kentsel dönüşüm merak ediliyor!

Yazıyı paylaş:

Kentsel dönüşüm vatandaşların ilgi odağında yer almayı sürdürürken, gerek hak sahiplerinin gerekse kiracıların farklı konularda soruları bulunuyor ve bu sorulara yanıt arıyorlar. Bu konuda ise Alo 181 hattına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait ve dört yıldır hizmet veren Alo 181, “çevre ve şehircilik hattı” olarak biliniyor. 2016 yılında Alo 181 hattını 336 bin 692 vatandaş aradı. Bu aramaların 32 bin 355’i kentsel dönüşüm hakkında olurken, Alo 181 hattına vatandaşlar en çok kentsel dönüşüm ile ilgili sorular yöneltti.

 

Kiracılar için kentsel dönüşüm rehberi

 

Alo 181 hattına kentsel dönüşüm ile ilgili neler soruldu?

Vatandaşların kentsel dönüşüm, tapu ve kadastro ile çevresel konulardaki sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı’na ilişkin 2016 yılında yaptığı çağrılar ile ilgili istatistikler paylaşıldı.

• Alo 181 hattını 2016 yılında 336 bin 692 vatandaş aradı.

• Hat, kurulduğu günden bugüne kadar olan dört yıllık sürede ise 831 bin 122 vatandaşın aramasına yanıt verdi.

• Çağrı merkezince geçen yıl 32 bin 355 kentsel dönüşüm çağrısına yanıt verildi.

• Bilgi, şikayet ve ihbar çağrılarının genel dağılımı içinde vatandaşlar, yüzde 68,74 oranla en çok bilgi edinmek için Alo 181’i aradı.

• 2016’da en çok kentsel dönüşüm ile ilgili sorular yöneltildi ve bu yöndeki soruların başında ise kira yardımları hakkındaki konular çoğunluğu oluşturdu.

 

İstanbul kentsel dönüşüm karnesi!

 

• Tapu ve kadastroya yönelik bilgi alma ile online randevu hizmetleri de 2014’ten bu yana Alo 181 üzerinden gerçekleştirilirken, operatörler ağırlıklı olarak bu konular üzerine çağrıları yanıtladı.

• Telefon hattı üzerinden çevre yönetimi, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED), mesleki hizmetler, yapı denetimi, yapı işleri gibi konulardaki çağrılar yanıtlanırken, vatandaşların hava, su, toprak, deniz kirliliği, atık gibi çevresel kirlilik şikayetleri de çözüme kavuşturuldu.

• Vatandaşların çağrı merkezine en çok “gürültü” hakkında şikayet yapıldı.

• Çağrı merkezince “gürültü” başlığı altında toplam 7 bin 56 kayıt alındı. Vatandaşlar gürültü konusunda en fazla şikayeti İstanbul’dan yaptı.

 

Ev sahipleri için kentsel dönüşüm avantajları!

BENZER YAZILAR