En güzel selfie’lerin çekileceği 7 şehir!

Yazıyı paylaş:

Dünyada 195 ülke, binlerce şehir var ancak bazı şehirler sadece güzel fotoğraflar çekilsin, bol like’lar alınsın ve paylaşımlar yapılsın diye kurulmuş gibi… Sıkça fotoğraflanan bu büyüleyici şehirler, en güzel selfie’lerin de çekildiği mekanlar oluyor!

İşte Google’ın Panoramio hizmetinden yararlanan kişilerin yüklediği fotoğrafları ölçümleyerek en çok fotoğrafı çekilen şehirlerini listeleyen Sightsmap’e göre dünyanın en çok fotoğraflanan ve bol like’lı selfie’ler çekebileceğiniz 7 şehri…

 

1. New York, ABD

Mutlaka görülmesi gereken şehirler listesinin en başlarında yer alan New York, güzel fotoğraf kareleri için birçok fırsat sunuyor. Özgürlük Heykeli’nin simge haline geldiği New York’ta en çok Guggenheim Müzesi fotoğraflanıyor.

 

2. Roma, İtalya

Büyüleyici bir şehir olan Roma, muhteşem mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor. “Aşk çeşmesi” olarak bilinen Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, St. Peter’s Bazilisı gibi yapılarıyla dikkat çeken Roma’nın en çok fotoğraflanan yapısı ise Trinita Dei Monti Kilisesi… 

 

 

3. Barselona, İspanya

Bu güzel ve sıcak şehirde o kadar çok gezilecek yerler var ki… Poble Espanyol , La Rambla Caddesi, Casa Mila Caddeler’i, Sagrada Família Kilisesi, Park Guell, Poble Espanyol Köyü gibi.. Sightsmap’ın en çok fotoğrafı çekilen şehirleri arasında üçüncü sırada yer alan Barselona’nın en çok fotoğraflanan yeri ise Park Güell’la…

 

Ev alana oturma izni veren 12 ülke!

 

4. Paris, Fransa

Dünyanın en romantik şehri ünvanını kimseye kaptırmayan Paris, Eyfel Kulesi, L’arc De Triomphe (Zafer Takı Anıtı) ve Louvre Müzesi gibi yerleriyle en güzel selfie’lerin çekileceği şehirlerden biri. Paris’in en çok fotoğraflanan yapısı ise Hotel De Paris oluyor.

 

5. İstanbul, Türkiye

Avrupa ile Anadolu yakalarını birbirine bağlayan köprüsü, Ayasofya, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Kapalı Çarşı gibi tarihi mekanlarıyla turistlerin dikkatini çeken İstanbul da en çok fotoğrafı çekilen şehirler arasında yer alıyor. İstanbul’da en çok Kız Kulesi fotoğraflanıyor.

 

6. Buenos Aires, Arjantin

Güney Amerika’nın en güzel şehirlerinden biri olan Buenos Aires’de Obelisco Buenos Aires Mayo Meydanı, Plaza de la República turistlerin ilgisini çeken yerler olurken,  sarı, mavi, kırmızı renkli evleriyle bilinen Caminito Sokağı en çok fotoğraflanan yer oluyor.

 

İstanbul hangi dünya şehirleriyle yarışıyor

 

7. Budapeşte, Macaristan

Macaristan’ın başkenti olan ve “Doğunun Paris’i” de denilen Budapeşte, mimari açıdan Avrupa’nın en çekici şehirlerinden biri… Şehrin en çok fotoğraflanan yeri ise Aziz Stephen Bazilikası.

 

Konut artışında İstanbul dünya ikincisi!

 

 

 


BENZER YAZILAR