En küçük daireler 28 metrekarelik 1+1’ler olacak!

Yazıyı paylaş:

1+0 stüdyo daireleri ortadan kaldıracak olmasıyla sıkça gündeme gelen Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesi için geri sayım başladı. Yönetmelikteki iki madde dikkat çekici:

1) Artık 1+0 stüdyo daireler yapılamayacak.

2) Yeni binaların rengine belediyeler karar vercek.

 

Stüdyo daireler tarih mi olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 1 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen Yeni Tip İmar Yönetmeliği kapsamında 1+0 stüdyo dairelerin yapılamayacak.

En küçük metrekareye sahip daireler için 1 oda 1 salon (1+1) ve 28 metrekare zorunluluğu getiriliyor.

 

Stüdyo daireler için 1+1 zorunluluğu!

 

Yeni Tip İmar Yönetmeliği ile neler değişecek?

Yeni Tip İmar Yönetmeliği, özellikle 1+0 stüdyo daireleri kaldırıp, en küçük dairelerin 28 metrekarelik 1+1 daireler olabileceği maddesini içermesinin yanı sıra başka gelişmeleri de içeriyor:

• Yine yeni yönetmeliğe göre binaların hangi renkte olacağı, dış cephe kaplamaları, çatı malzemesi ve rengi gibi konularda da belediyeler söz sahibi olacak.

• Sağlık ve eğitim tesisleri, umumi binalar, oteller, içinde patlayıcı madde bulundurulan binalar, yüksek bina ve tesislere paratoner mecburiyeti gelecek.

• Teras katına bahçe veya havuz yapılabilecek.

• Balkonların alçıpanla bağımsız bölüme dönüştürülmesi yasaklanacak.

• Sektör profesyonelleri, yola ve yan parsellere mesafe zorunluluğundan dolayı arsa payının düşmesinin de söz konusu olabileceğini belirtiyor.

1+1 daire dekorasyonunda bilmeniz gerekenler!

 

 


BENZER YAZILAR