Esenyurt’ta satılık dairelerin metrekare fiyatları!

Yazıyı paylaş:

Esenyurt, İstanbul’un emlak pazarında prim yapan ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor. İşte Esenyurt’ta metrekare başına konut fiyatları ve bu bölgede emlak yatırımı yapacaklar için önemli bilgiler…

 

Konut yatırımında kazandıran ilçeler!

 

Esenyurt’ta artış gösteren markalı konut projeleri, bölgedeki nitelikli konut sayısındaki yükselişi de olumlu yönde etkiliyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Esenyurt ile ilgili değerlendirmesinde öncelikle konum ve ulaşım avantajlarına dikkat çekti.

Esenyurt; İstanbul ulaşım sisteminin omurgasını oluşturan E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu’nun orta aksında yer alması nedeniyle kolay erişilebilir bir noktada konumlanıyor.

Cansel Turgut Yazıcı, bölgenin konut dokusunda güvenlikli ve sosyal imkânları olan site tipi projelerin görüldüğünü ifade ederken, Atatürk Havalimanı ve alışveriş merkezlerine yakın olmasının konut piyasasını hareketlendirdiğini belirtiyor.

 

Metro hattı Esenyurt emlak durumunu etkileyecek

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının bölgeye olan talebi daha da artırmasının beklendiğini ifade eden Yazıcı, Mahmutbey istasyonunun Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy ve Kabataş-Mahmutköy raylı sistem hatlarıyla entegre olmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgasının yaşanacağını söyledi.

 

Esenyurt’ta metrekare başına konut fiyatları

Esenyurt’ta en çok 1+1 konut tipine talep var. Konut alıcılarının tercihleri incelendiğinde 1+1 daireleri talep yoğunluğunda 2+1 ve 3+1 daireler takip ediyor.

• Esenyurt’un üniversite yerleşkelerine yakın olması, yatırım amacıyla ev satın alanların sayısını yükseltiyor.

• Esenyurt bölgesindeki yeni konut projelerinde ise genel olarak 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunuyor.

• Esenyurt’ta KDV’den arındırılmış haliyle daire birim fiyatlarının 1.700-6.500 TL/metrekare aralığında değişiyor.

• Bölgede dairelerin şerefiyelerine göre 10.000 TL/metrekare gibi birim fiyatlara rastlamak da mümkün.

• Esenyurt’ta 2016 yılı ağırlıklı bölge ortalaması 3.500 TL/metrekare düzeyindeydi.

 

İstanbul’da en çok markalı konut projesi olan 11 ilçe!

BENZER YAZILAR