Eskişehir kiralık daire fiyatları 576 TL’den başlıyor!

Yazıyı paylaş:

Düzenli ve modern şehirleşmesi ile ön plana çıkan Eskişehir, Türkiye’nin yaşanabilir illerinin başında geliyor.  Gelişen sanayi ve şehircilik anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi’nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Sosyal ve kültürel olanakların yüksek olduğu şehirlerden Eskişehir, eğitim ve bilim şehri olarak biliniyor. Tarihi dokunun ve doğal güzelliklerin hâkim olduğu şehirde Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Odunpazarı, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar ve Tepebaşı olmak üzere toplam 14 ilçe bulunuyor.  Emlak sektörü için önemli bir yere sahip olan Eskişehir, öğrenci şehri olarak öne çıktığından kiralık daire fiyatları bölgede yakından takip ediliyor. Eskişehir’de öğrencilerin fazla olması kiralık daire talebini artıran unsurların başında geliyor. Peki, Eskişehir kiralık daire fiyatları ne kadar? Eskişehir’de yaşam nasıl? İşte Eskişehir’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

Eskişehir’de yaşam

Öğrenci şehri Eskişehir’de yaşamanın hiç şüphesiz ki en büyük avantajı düzenli ve modern şehirleşmesi diyebiliriz. Kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de pek çok yerden ayrılan Eskişehir, bu özelliği ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek illerinden biri olan Eskişehir’de yeni projeler artış gösteriyor.  Ayrıca şehirde otobüs, tramvay ve minibüs gibi toplum taşıma araçlarını kullanarak her yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz!  Yolların düz ve gezilecek yerlerin birbirine yakın olması nedeniyle toplu taşıma tercih etmeyenler genellikle bisiklet kullanıyor. Diğer yandan Eskişehir’den, hızlı tren ile İstanbul gibi bir metropole 2 saat 54 dakikada ulaşım sağlamak mümkün!

Eskişehir kiralık daire fiyatları 576 TL’den başlıyor!

Eskişehir bünyesinde Anadolulu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi olmak üzere toplam iki üniversite barındırıyor. Şehirde öğrenci sayısının fazla olması kiralık daire talebinin artırmasına neden olan unsurlardan. Anadolu Üniversitesi şehir merkezine yakın Tepebaşı ilçesinde, Osmangazi Üniversitesi ise dört yerleşke ile Sivrihisar ve Mahmudiye ilçelerinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdürüyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine göre, Eskişehir kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 576 TL, en yüksek 960 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 768 TL olarak ölçümleniyor.

Tepebaşı kiralık daire fiyatları ne kadar?

Anadolu Üniversitesi’nin yer aldığı Tepebaşı ilçesinde ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı, minimum 623 TL, maksimum 1.038 TL arasında değişiyor. Bölgede ortalama kira fiyatı ise 830 TL olarak ölçümleniyor.  Bütçenize en uygun ve kampüsünüze en yakın evi Zingat.com’dan bulabilirsiniz!

 


BENZER YAZILAR