Eşyalı ev satarken dikkat edilecek 5 şey!

Yazıyı paylaş:

Eşyalı ev satın almanın birçok avantajı bulunuyor. Ancak gayrimenkul danışmanlarının bu tür evlerin faydalarını anlatması ve eşyayı ev satışı için avantajlı bir hâle getirmesi gerekiyor. Eşyalı evleri kolay ve hızlı satabilmek için dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. Satışta eşyalı evin kiralama gibi avantajlarından bahsetmek, konutta eşyaların ederinin hesaplanması gibi birçok konuya dikkat etmek gerekiyor. İşte eşyalı ev satışını hızlandıran ipuçları…

 

1. Eşyayı avantaja çevirin

Eşyalı ev, potansiyel bir alıcının alanı nasıl kullanacağını görmesine yardımcı olur. Bu açıdan eşya, evin cazibe faktörünü artırır ve sıcak bir ortam hissi verir. Kusursuz bir şekilde döşenen ev, potansiyel alıcılar üzerinde kalıcı bir iz bırakır. Bu da satışın başarılı olma ihtimalini artırır. Profesyonel bir gayrimenkul danışmanı olarak eşyayı ev satışı için avantajlı bir hâle getirmelisiniz.

 

Eşyalı ev satın almak için 5 neden

 

2. Eşyaların ederini hesaplayın

Evin fiyatını hesaplarken lokasyonu, büyüklüğü, sosyal alanları gibi birçok kriteri göz önünde bulundurmanız gerekir. Eşyalı evlerde ise tüm bunların yanı sıra eşyaların da ederini ev satış fiyatına eklemeniz gerekir. Bunun için evdeki eşyaların fiyat listesini çıkararak hesaplama yapmanız gerekiyor. Eşyaların birinci ya da ikinci el olup olmadığına bakmalı ve fiyat listesini buna göre hazırlamalısınız. Eşyaların fiyatlarıyla ilgili bu işte uzman kişilerden de yardım alabilirsiniz.

 

3. Evin kusurlarını kapatmak için kullanın

Evlerde özellikle yatak odası ve mutfağın küçük olması sorun olabiliyor. Bu tür evleri eşyalı satmak daha kolay olabilir. Çünkü eşyaları yerleştirerek potansiyel alıcılara evi fonksiyonel bir şekilde nasıl kullanabileceklerini gösterebilirsiniz. Mesela evin yatak odası çok küçükse gömme dolaplar ile odayı olduğundan daha büyük ve fonksiyonel gösterebilirsiniz. Diğer yandan eğer ikinci el bir ev ise zemindeki çizikler ya da süpürgelikteki bazı kusurlar eşyalarla kapatabilirsiniz.

 

4. Temel ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığına bakın

Beyaz eşya, televizyon, koltuk, yatak odası takımı eşyalı evlerde bulunması gereken şeylerdir. Bu sebeple eşyalı ev satarken konuttaki eşyaların temel ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığına bakın. Gerekirse bunun için bir liste hazırlayın ve eksik olan eşyalarla ilgili ev sahibiyle iletişime geçin. Mesela gardırobu ya da ayakkabılığı bulunmayan bir ev için eşyalı denilemez. Ayrıca beyaz eşyaların çalışır, diğer eşyaların da kullanılabilir durumda olup olmadığını kontrol edin. Özellikle de satacağınız ev ikinci el ise bunlara mutlaka dikkat edin.

 

5. Kiralama avantajından bahsedin 

Eğer potansiyel müşteriniz yatırım için bir konut satın almayı düşünüyorsa onu eşyalı evlere yönlendirebilirsiniz. Çünkü yurt / şehir dışından gelenler ya da öğrenciler için eşyalı evler daha cazip olacaktır. Eşyalı kiralık evler, taşınan kişi için zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacaktır. Bu şekilde evi daha hızlı ve daha yüksek bir fiyata kiralamak mümkün olacaktır.

 

 

 


BENZER YAZILAR