Eşyalı ev satın almak için 5 neden

Yazıyı paylaş:

Ev satın alırken içindeki eşyalarla uğraşmak istemeyenler, öğrenciler, yalnız yaşayanlar, kısıtlı bütçesi olanlar ya da farklı ülkelerde yaşayanların tercihi olan eşyalı evler sahiplerine birçok olanak sağlıyor.

İşte son zamanlarda özellikle kısa süreli ev kiralama ile kazanç elde etmek isteyenlerin yöneldiği eşyalı evlerin avantaj ve dezavantajları…

Eşyalı ev sahibi olmanın 5 avantajı

 

1) Tasarruf edersiniz

Yeni bir eve taşınmak her zaman masraflıdır. Kredi borçları, nakliye ücreti, yeni eşyalar derken bütçenizi zorlayan bir yükün altına girersiniz. Eşyalı ev satın almaksa sizi bu yükten kurtarır. Eşyası olan bir ev satın aldığınızda badana-boya ve birkaç ufak tamir işi sonrasında evinize rahatça yerleşebilirsiniz.

2) Nakliye derdiniz olmaz

Ev taşırken sevdiği eşyası kırılmayan ya da kaybolmayan yoktur! Her taşınmada mutlaka bazı eşyalarınız zarar görür. Yatak odası, yemek masası gibi eşyaları montajlama işi ise her zaman can sıkar. Nakliye işi için ise uzun ve sıkıcı telefon görüşmelerine katlanmak zorunda kalırsınız. Eşyalı ev satın almak sizi tüm bu dertlerden kurtarır. Kişisel birkaç eşyanızı, kitaplarınızı bir bavula koyup yeni evinize yerleşmek gibisi yoktur!

 

3) Elinizde metreyle dolaşmazsınız

Her ev taşıma döneminde elinizde metreyle dolaşmaktan sıkıldınız mı? Ev taşırken “Koltuk yeni evin salonuna olacak mı?” “Bulaşık makinesi o tezgahın altına sığar mı?” gibi boğucu sorularla yorulursunuz. Elinizde metre sürekli bir yerler ölçmek, eşyalarınızı zor da olsa sığdırmak durumunda kalırsınız. Eşyalı ev satın almak sizi bu sıkıntıdan kurtarır.

4) Kısa süreli kiralarla kazanç elde edersiniz

Satın aldığınız ancak hemen taşınmayı düşünmediğiniz evi kısa süreli olarak kiraya verebilirsiniz. Özellikle son zamanlarda revaçta olan eşyalı daireler için kiracı bulmak oldukça ısa zaman alıyor. Böylece satın aldığınız evden hiç masraf yapmadan kazanç elde edebilirsiniz.

 

 

Eşyalı ev sahibi olmanın dezavantajları

Eşyalı ev satın almanın avantajı kadar, dezavantajları da var. İşte eşyalı ev satın almanın dezavantajları…

 

• Satış fiyatı daha yüksek olur

Eşyalı ev satış fiyatında tüm mobilya ve beyaz eşyaların fiyatı da dahil olduğu için fiyatı mobilyasız evlere göre daha yüksektir. Böyle bir durumda basit bir matematiksel hesaplamayla hangi evin size kâr sağlayacağını görebilirsiniz.

• Ev dekorasyonu tarzınızı yansıtmayabilir

Satın alacağınız evin dekorasyonu sizin için çok klasik, retro ya da bohem olabilir! Eğer sizin istediğiniz modern bir ev dekorasyonuysa, bu tür bir ev beklentilerinizi karşılamaz ve sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

 

• Alternatifiniz az olur

Eşyalı ev ilan sayısı diğer eşyasız evler kadar çok değildir. Bu sebeple istediğiniz lokasyonda ve büyüklükte eşyalı ev için çok fazla alternatifiniz olmayabilir.

 

 


BENZER YAZILAR