Ev alana oturma izni veren 12 ülke!

Yazıyı paylaş:

Avrupa Birliği (AB) finansal krizi aşmanın yolunu, AB’ye üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarına konut alımı karşılığında oturma izni vermekte buldu. Bu gelişme, Türkiye’de yurtdışında ev almak ve yaşamak isteyenleri harekete geçireceğe benziyor.

Dünya çapında 36 ülkede ofisleri bulunan Realty-TR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Elibol, “Dünyanın her ülkesi yatırım yapana destek veriyor. İngiltere gibi bu konularda çok katı olan ülkeler bile işyeri açandan bir yıl vergi almıyor. Bunun yanı sıra İspanya, en az 160 bin Euro’luk gayrimenkul alana oturum izni veriyor. Yunanistan ise 250 bin Euro’luk konut alana oturum izni veriyor.” açıklamasında bulundu.

 

İşte konut alındığında oturma izni ve vize muafiyeti tanıyan 12 ülke… 

Amerika Birleşik Devletleri

ABD hükümetinin belirlediği bölgelerde 500 bin dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolar sermayeli şirket kuranlara süresiz oturum hakkı veriliyor. Yatırımın beşinci yılında da vatandaşlığa geçme hakkı sunuluyor.

 

Almanya

250 bin Euro yatırımla bir iş kurarak Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara önce oturum, sonra vatandaş olma fırsatı sunuluyor.

Dominik Cumhuriyeti

Tek başınıza vatandaşlık hakkı için 100 bin dolarlık, eşiniz ve çocuklarınızla ülkeye yerleşmek için 200 bin dolarlık yatırım yapmanız gerekiyor.

 

Letonya

Letonya’nın yabancı yatırımcılar için AB üyesi ülkeler arasında dolaşım izni verdiği uygulamada fiyat kotası şöyle: Büyük şehirlerden en az 143 bin Euro, kırsal kesimden en az 71 bin 500 Euro değerinde ev almak.

 

İrlanda

İrlanda’da 400 bin Euro değerinde gayrimenkul alanlar, oturma iznine sahip oluyor.

 

İspanya

İspanya’da yabancı yatırımcıya oturum izni veren yasa yürürlüğe girdi. İspanya’da 160 bin Euro’luk konut alan yabancılar oturma izninin ve vizesiz seyahat hakkının sahibi olacak.

Kanada

Kanada’da vatandaşlık hakkı elde etmenin yolu, 400 bin dolar yatırım ve 800 bin dolarlık banka hesabından geçiyor.

 

Makedonya

Makedonya’da iki fırsat birden var. 40 bin Euro’luk gayrimenkul satın alan yabancılar bir yıllık oturma iznine, 400 bin Euro’luk yatırım yapan iş adamları da vatandaşlık hakkına kavuşuyor.

 

Portekiz

İşsizlikle mücadele eden Portekiz’de en az 500 bin Euro değerinde konut alan yabancılar vizesiz dolaşım hakkına kavuşuyor. Portekiz’e özel bir diğer uygulama da, en az 10 kişiye istihdam sağlayan bir iş kuran yabancılara oturum izni verilmesi…

 

Uruguay

Uruguay’da 1.200 dolar aylık kazancı olanlara üç yıllık geçici oturum izni ve vatandaşlık hakkı veriliyor.

 

Ukrayna

Ukrayna’da vizesiz giriş ve sınırsız oturum izni için gereken yatırım, ülkede açacağınız şirket hesabında 100 bin dolarınızın olması.

Yunanistan

Yunanistan’da 250 bin Euro ve üstü değerde bir konut satın aldığınızda beş yıllık oturum izni sağlanıyor. Bu hak çalışma iznini kapsamıyor.


BENZER YAZILAR