Ev almak için birikim yapmanın 5 yolu

Yazıyı paylaş:

Ev almak hemen hemen herkesin en büyük hayallerinden. Sizin de en büyük hayallerinizden biri ev almak mı? O halde paylaşacağımız yöntemleri uygulayarak hayalinizdeki o eve sahip olabilirsiniz. İşte ev almak için brikim yapmanın yolları…

 

1. Birikim hesabı oluşturun

Bugünün bir de yarını var. Şimdiden geleceğinizi düşünmeli ve bunun için yatırım yapmalısınız. Çünkü hayatın bize neler getireceği belli olmaz. Bu sebeple tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Eğer hayalinizdeki eve sahip olmak istiyorsanız bunlarından biri de birikim hesabı olmalı. Kendi geleceğinizi düşünmeli ve her ay kazancınızın bir kısmını birikim hesabında değerlendirmelisiniz.

 

2. Bütçenizi kontrol altına alın

Birikim yapmanın için en temel yolu bütçe oluşturmaktan geçiyor. Tabii ki yalnızca bütçe oluşturmak yeterli değil. Oluşturduğunuz bütçeyi doğru yönetmelisiniz. Bütçenizi doğru yönetmek için de gelir ve gider dengesi kurmanızda fayda var. Örneğin; 3 bin TL maaş alıp, 4 bin TL harcama yaparsanız değil ev almayı bir daha ki ayın sonunu nasıl getireceğinizi kara kara düşünebilirsiniz. Bu ve buna benzer durumlar bir ya da iki kez yaşanabilir. Fakat ev sahibi olmak için bütçenizi kontrol altına almanız gerekli!

 

3. Gereksiz harcamalardan kaçının

Hayallerinizdeki eve sahip olmak istiyorsanız gereksiz harcamalardan kaçınmalısınız. Mesela bir ay içinde ihtiyacınız olmadığı halde üç tane pantolon almanız gereksiz bir harcamadır. Hayallere ve hedeflere ulaşmak ne yazık ki kolay değil. Şimdi fedakarlık yaparsanız gelecekte bunun faydasını görebilirsiniz.

 

4. Konut hesabı oluşturun

Ev hayali kuranlara destek sağlayan “Konut Hesabı ve Devlet Katkısı” uygulamasını değerlendirerek ev sahibi olabilirsiniz. Devlet konut hesabınızdaki birikimlerinize yüzde 20 oranında destek veriyor. Devlet katkısının da birikime eklenmesi konut hesabını daha da cazip hale getiriyor. Bu noktada bilmeniz gereken; devlet desteğinin 15 bin lirayı geçmeyecek olmasıdır.

 

5. Tasarruf edin!

Tasarruf; para biriktirmenin en etkili yollarından biri. Tasarruf ederek gereksiz harcamalardan kurtulabilir ve böylelikle ev almak için gerekli birikimi yapabilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR