Ev arayanlar hangi emlak danışmanlarını seçiyor?

Yazıyı paylaş:

Ev arayanlar, sahip olduğu gayrimenkulü satışa çıkarmak isteyenler, yatırım amacıyla satın aldığı daireyi kiraya vermek isteyenler… Bir emlak danışmanıyla çalışmanın avantajını yaşamak ve bu süreci olabildiğince kârlı ve memnun tamamlayabilmek amacıyla profesyonel bir hizmet beklentisi taşırlar.

Tam bu noktada bir karar vermeleri gerekir; peki ama hangi emlak danışmanı ile çalışacaklar? Ev arayanlar veya evini satmak/kiralamak isteyenler bir emlak danışmanında 3 temel özellik arıyor.

Bu 3 özellik, aynı zamanda emlak profesyonelleri açısından da “tercih edilen gayrimenkul danışmanı” olmanın sırlarını listelemek anlamına geliyor.

 

Emlak satışını artırmak için 5 kritik adım

 

İşte ev arayanların birlikte çalışmak istediği emlak danışmanında aradığı 3 özellik…

 

1) Emlak pazar bilgisi

• Ev arayanlar veya evini satmak/kiralamak isteyenler için bütçeleri son derece kıymetlidir. Temel istekleri son derece nettir: En uygun fiyata bir gayrimenkul sahibi olmak ya da yüksek getirili bir kira getirisi elde etmek. Bu nedenle söz konusu gayrimenkulün bulunduğu bölge ile ilgili emlak pazar bilgisine sahip bir emlak danışmanını tercih etmekte tereddüt etmezler.

• Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiği bölgenin emlak fiyatlarına sadece günün koşullarına göre değil, geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak konut satış veya konut kira fiyat trendleri hakkında bilgi-fikir sahibi bir emlak danışmanı her zaman “tercih edilen” olmayı başaracaktır.

Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, bu konuda iki önemli hizmete sahip.

1) Zingat.com Emlak Raporu sayfasında herkese açık olarak paylaştığı şehir/ilçe/mahalle özelindeki bölge raporları…

2) Zingat.com kurumsal üyeleri için ücretsiz sunduğu Emlak Değer Analizi (EDA)… EDA hizmetini kullanan gayrimenkul danışmanları müşterilerinin akıllı emlak yatırımına yönlendirmede bir adım önde oluyor. Böylece ilanlarına özel gayrimenkul bölge değer analizlerine hızlıca sahip oluyor, portföyündeki gayrimenkuller için belirlenen değeri bölgenin emlak değerleriyle kolayca karşılaştırıyorlar. Aktif emlak ilanları için EDA raporunu pdf olarak indirebiliyor, basılı doküman olarak kullanıyorlar.

 

Zingat.com’u daha iyi kullanmanın 5 yolu!

 

2) Güven

• Kendinizi ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen müşterinizin yerine koyun. Siz bir emlak danışmanı ile bir araya geldiğinizde sizin üzerinizde nasıl bir etki bırakmasını isterdiniz?

• Sadece teknik bilgi, beceri ve deneyim yeterli olmuyor. Aynı zamanda sağlam bir güven ilişkisi kurmak müşteri memnuniyetinin yanı sıra tavsiye edilen bir emlak danışmanı olmanızı, potansiyel müşterilere daha hızlı ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

 

Emlak işinde güven kazanmanın 7 sırrı!

 

3) Deneyim

• Daha çok deneyim, daha büyük bilgiye eşittir. Bu nedenle, birçok alanda olduğu gibi emlak sektöründe de deneyim, başarı için çok önemli. Deneyimli bir gayrimenkul danışmanı, geçmiş tecrübelerinden hareketle bir evi daha etkin şekilde pazarlayabilir.

• Diğer yandan yukarıda belirttiğimiz gibi emlak trendleri ile ilgili kendini geliştiren, müşterilerinde güven duygusu oluşturabilen, iletişim yönü güçlü fakat daha az deneyime sahip bir gayrimenkul danışmanı da yenilikçi, istekli ve ilgili olduğunu göstererek bir adım öne geçebilir.

 

Zingat.com’dan ücretsiz ilan fotoğrafı hizmeti!

BENZER YAZILAR