Ev değiştirmenin 5 nedeni!

Yazıyı paylaş:

Ev taşımak manevi ve maddi anlamda oldukça zor bir süreçtir. Tanıdık bir çevreden ayrılıp farklı bir yere taşınmanın manevi anlamda birçok zorluğu var. Diğer yandan taşınmanın nakliye, depozito, boya badana gibi ağır bir maddi külfeti de var. Peki taşınmak bizi maddi, manevi ve zamandan zarara uğratıyorsa neden taşınıyoruz?

Çünkü evimizde kendimizi huzurlu ve güvenli hissetmek istiyoruz, bu olmadığında da taşınıyoruz. Bazen ise taşınmak için zorunlu ve profesyonel sebepler de bulunuyor. İşte sık ev değiştirmenin başlıca sebepleri…

Ev taşımanın 10 altın kuralı

1. Kentsel dönüşüm
Son zamanlarda en sık ev değiştirme sebeplerinin başında kentsel dönüşüm geliyor. Özellikle İstanbul’da hızla artan kentsel dönüşüm projeleri, birçok kişinin taşınmasına sebep oluyor. Büyük kentsel dönüşüm projelerinde ise bazen birkaç mahalle birden o bölgeden taşınabiliyor. Kentsel dönüşümle birlikte taşınan bu kişiler ortalama iki yıl sonra tekrardan taşınıp, yeni mahallerine dönüyor.
2. Ev ve çevredeki memnuniyetsizlikler
Yaşanılan ev ve çevredeki memnuniyetsizlikler de en sık görülen ev değiştirme sebeplerinin başında geliyor. Evin eski olması, üst kattaki komşudan gelen ses, bakımsız apartman, güvensiz çevre kişileri ev taşımaya zorluyor. Özellikle çocuklu ailelerde güven önemli bir faktör olduğundan, ev ya da çevreden memnun olmayan aileler hızla bu kararı alabiliyor.

 

Ev taşıma izni nedir?

 

3. Trafik
Büyük şehirlerin en büyük problemlerinin başında trafik geliyor. Trafikte uzun zaman geçirmek istemeyen çalışanlar ise, mümkün olduğunca iş yerine yakın yerlerde oturmayı tercih ediyor. Son yıllarda oturduğu evi kiraya verip, iş yerine yakın bir bölgeye taşınanların sayısı azımsanmayacak kadar çok!

4. Profesyonel sebepler
Tayin, atama gibi mesleki sebepler taşınmaya sevk edebiliyor. Özellikle kamuda çalışan kişiler bu sebeplerden sıklıkla ev değiştiriyor.

 

Ev taşırken mutlaka yapmanız gereken 7 şey!

 

5. Diğer nedenler
TÜIK verilerine göre Türkiye’de geçen yıl 131 bin 830 kişi boşandı. Boşanmalar da taşınma sayısını yükselten sebeplerden. Bunun yanı sıra üniversite öğrencileri de taşınma oranlarını yükselten grubun içerisinde yer alıyor.


BENZER YAZILAR