Ev dekorasyonunda bu 8 hatayı yapmayın!

Yazıyı paylaş:

Evinizi dekore ederken dekorasyon dergilerine mi güveniyorsunuz? Dikkat edin, eviniz mobilya dükkanı gibi görünebilir! Çok fazla eşya odanızı kalabalık gösterirken, yanlış perde seçimi evinizin havasını kötü gösterebilir.

İşte ev dekorasyonunda kaçınmanız gereken hatalar…

1) Çok aksesuar odanızı dağınık gösterir

Odanızda çok sayıda dekorasyon eşyasının olması odanızı dağınık gösterir. Bu durum odanızda gerçekten öne çıkmasını istediğiniz parçanın kaybolup gitmesine neden olur. Diğer yandan bu durum eşyaların temizlenmesini de zorlaştırır. Bu sebeple aksesuar seçerken daha seçici olun ve odanıza en çok yakışacak objeleri almaya dikkat edin.

 

2) Aydınlatma sistemini planlayın

Yanlış aydınlatma sistemi odanızdaki havayı etkiler ve odanızın sönük görünmesine sebep olabilir. Nasıl ki evinizdeki mobilya düzeni için bir plan yapıyorsanız,  odanızı daha aydınlık gösterebilecek aydınlatma sistemi için de plan yapın.

 

3) Eşya ve objeler arasındaki orantıyı dikkate alın

Odanız iç açıcı değilse ya da çok kalabalık gözüküyorsa, odanızda bir orantısızlık olabilir. Odanızdaki çok uzun ya da kısa, çok büyük ya da küçük eşya ve objeler kötü bir görüntüye sebep olabilir. Evinizi dekore ederken eşyalar ve objeler arasındaki orantıyı dikkate alın.

4) Yanlış perde seçimi yapmayın

Perdelerin odanızdaki tüm havayı değiştirebileceğini biliyor musunuz? Pencerenizin boyutuna ve odanızın stiline göre perde seçin. Farklı perdeleri deneyin ve evinize en çok yakışanı bulun.

 

5) Dolaplarınızı depolama için kullanın

Evin en büyük problemlerinden biri de depolama eksikliğidir. Odanıza bir göz atın ve eşyalarınızı nerelere saklayabileceğinizi hesaplayın. Duvara yaptıracağınızı bir dolap ya da yatağınızın altındaki çekmeceli dolap sorununuzu çözebilir.

 

6) Tabloları göz hizanıza asın

Evinizin duvarlarına seçtiğiniz tablolar sizin zevkinize dair ipuçları verir. Ancak tablo seçiminde ilk dikkat etmeniz gereken, seçtiğiniz tablonun odanızda uygun yükselikte olmasıdır. Tablonuzu yerden yaklaşık 57 santim yükseklikte, göz hizanıza denk gelecek bir şekilde asmaya dikkat edin.

 

7) Eviniz dekorasyon dergilerinden fırlamış gibi olmasın!

Dekorasyon dergilerinin sıkı bir takipçisi olabilirsiniz ancak bu dergilerde her gördüğünüz dekorasyon önerisi eviniz için uygun olmayabilir. Unutmayın, dergide gördüğünüz her detayı odanıza uygulamak evinizi mobilya dükkanı gibi gösterebilir! Mümkün olduğunca evinizin tarzına uygun parçaları seçin. Böylece eviniz daha doğal ve stilinize uygun olacaktır.

 

8) Odanıza uygun çerçeveler alın

Araştırmalara göre aileniz ve sevdiklerinizin fotoğraflarının odanızda bulunması sizi daha sakin ve huzurlu yapıyor. Ancak bu fotoğraflarınızı uygun bir çerçeveye koymalısınız. Çerçevelerinizi odanızın tarz ve stiline uygun olarak seçin. Odanızın dekorundan farklı olan çerçeveler kötü bir görüntü oluşturur.

 


BENZER YAZILAR