Ev dekorasyonunda en sık yapılan hatalar

Yazıyı paylaş:

Evinizde şık bir hava yaratmak istiyorsanız bazı dekorasyon hatalarından kaçınmalısınız. Peki nedir bu dekorasyon hataları? İşte ev dekorasyonunda en sık yapılan hatalar…

 

Aynı renk mobilyalardan kaçının

Ev dekorasyonunda en sık yapılan hataların başında; aynı renk ve desen mobilyalar alarak takım haline getirmek geliyor. Aynı renklerin yanı sıra farklı bir renk ve dokuda mobilyalar tercih edebilirsiniz.

 

Dağınıklığa son verin

Salon bir evin en önemli bölümleri arasında ye alıyor. Salonda bazen aksesuarlar öyle abartılır ki göz yoran kalabalık bir ortam oluşur. Bu durumu yaşamamak için salonunuzda derli toplu bir görünüm kazandırmak için eşya ve aksesuarlarda sadeliği tercih edebilirsiniz. Neyi nereye yerleştireceğinizi doğru planlayarak ilerlemelisiniz.

 

 

Duvarlarınızı yenileyin

Eve yeni eşya alırken, atlanılan konulardan biri de duvarları yenilememek. Hangi eşyayı alırsanız alın, evinizin duvar rengi yıpranmışsa yeni bir görüntü oluşturamazsınız. Duvarlarınızı yenilemek için duvar kâğıdı ya da koltuk takımızla uyumlu bir duvar rengi seçebilirsiniz.

 

 

Fazla eşya kullanmayın

Eviniz küçükse fazla eşya kullanmamaya özen gösterin. Küçük odalarda büyük eşya kullandığında ortaya orantısız ve ölçüsüz bir alan çıkar. Göz yoran ve alanınızı kısıtlayan eşya kullanmaktan kaçınmalısınız.

 

Perde seçimine dikkat edin

Perde, bir odanın olmazsa olmazlarındandır. Bu nedenle odanızın stiline ve pencerenizin boyutuna uygun bir perdeyle, evinizin tüm havasını değiştirebilirsiniz.

 

 

Salon dekorasyonu için 5 farklı fikir!

 


BENZER YAZILAR