Ev dekorasyonunda huzur veren renkler!

Yazıyı paylaş:

Eğer oturma odanızda sürekli stresliyseniz ya da yatak odanızda uykuya dalmakta zorlanıyorsanız size iyi bir haberimiz var: Tüm bunlar odanızın duvar rengiyle ilgili olabilir!

Renklerin psikolojik etkileri birçok bilimsel araştırmayla kanıtlanmış durumda. Hatta oda duvarlarında kullandığınız renkler psikolojinizi etkiliyor olabilir! Mesela evinizin girişinde açık gri renkte olması evinize, size ve misafirlerinize huzur verecektir.

Peki hangi odada hangi rengi kullanmalısınız?

 

İşte evinizde size huzur ve sakinlik vaat eden renkler…


Eğer sakin bir ev yaşamı hayal ediyorsanız, evinizin girişinde açık gri ya da beyaz kullanabilirsiniz. Girişte bu tür renkleri kullanarak, huzurlu bir ev ortamı yaratabilirsiniz.

 


Oturma odanızın duvarlarında kullanacağınız mavi renk, size huzur verecektir. Ancak eğlenceli bir oda istiyorsanız odanızın duvarlarını pembe ve turuncuya da boyayabilirsiniz!

 


Eğer size enerji katan ve canlılık getiren bir mutfak istiyorsanız duvarlarınızda kırmızıyı mutlaka kullanmalısınız. Mutfakta huzurdan yanaysanız mavi ya da mint yeşili tam size göre!

 


Çalışma odanızın duvarlarının bej tonlarında olması hayal dünyanızı da etkileyecektir. Sizin için çalışma odasında odaklanmak önemliyse bunun için tek bir şart var odanızın temiz ve düzenli olması!

 

Yatak odanızda rahat ve romantik bir hava yaratmak isterseniz gül kurusu tam odanızın duvarlarına göre bir renk! Ancak yatak odasında açık renklerden yana değilseniz ve odanızın sofistike görünmesini istiyorsanız koyu gri ya da mavi gibi renkler kullanabilirsiniz.

 


Yatıştırıcı bir etkisi olan açık gri rengiyle hem sakinlik yaratabilir hem de SPA etkisi yaratabilirsiniz. Banyoda konfordan yanaysanız sıcak renkler kullanabilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR