Ev düzeni için 12 aylık eşsiz rehber!

Yazıyı paylaş:

Evinizde hayal ettiğiniz düzeni gerçekleştirmek aslında çok basit! Uzun süredir zihninizi meşgul eden ama bir türlü vakit bulamadığınız ev işlerini hemen yapmayın!

Doğru okudunuz, yapacağınız işi parçalara bölmek motivasyonunuzu artırır. Bu nedenle evinizle ilgili düzenleme ve temizlik işlerinizi aylara bölebilirsiniz. Planlı hareket ederek, hayata daha çok konsantre olup, kendinize vakit ayırabilirsiniz. Takvime uyduğunuz zaman işlerinizi ne kadar kolay hallettiğinize inanamayacaksınız!

 

İşte zihninizi meşgul eden ev işleri için 12 aylık eşsiz bir plan!

Ocak: Fazlalıklardan kurtulun!

Ocak ayında kullanmadığınız eşyaları yaşam alanınızdan çıkarıp, fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Düzenli bir ev ruhunuza iyi gelir, dinlenmenizi kolaylaştırır ve yapmak istediğiniz aktivitelere daha kolay odaklanmanızı sağlar.
Özellikle çocuk odalarını düzenlemek için iyi bir zaman. Giyilmeyen kıyafetleri, kullanılmayan oyuncakları ihtiyaç sahiplerine bağışlayabilirsiniz.

 

Şubat: Dip köşe temizliği

Geçen ay fazlalıklardan kurtulduğunuz için büyük bir temizlik yapmak zor olmayacak! Evinizin dip köşe her yerini, süpürüp silin. Radyatörlerin arkası, bulaşık makinesinin altı gibi ulaşılması zor alanların temizliğini yapın.

Mart: Yastıklar, kırlentler, perdeler ve halılar…

Bakteri, küf ve toz tutabilecek tüm eşyalarınızı gözden geçirin. Perde, yastık, kırlent ve halıların temizliğinden emin olun. Yastık ve kırlentleri havalandırabilir, eskiyen eşyalarınızı yenileriyle değiştirebilirsiniz.

 

Düzenli evler için 10 pratik depolama önerisi

 

Nisan: Pencere kontrolü

Güneş kendini göstermeye başlarken, bahar temizliği yapmanın tam vaktidir. Dip, köşe temizliği yaptıktan sonra dışarıdaki hava şartlarından etkilenebilecek pencere sistemlerinizin sağlamlığını kontrol edebilirsiniz.

 

Mayıs: Balkon, teras ve bahçe düzeni

Havalar ısınmaya başladıysa, balkon, teras ya da bahçede vakit geçirmenin keyfi başkadır. Gerekiyorsa zeminlerin tadilatını yapabilir, balkon ya da teras duvarlarını boyayabilirsiniz. Dış alanları çiçeklerle süslemek ve bitkilerin topraklarını yenilemek için harika bir mevsim.

Haziran: Tadilat işleri

Temizlik ve düzenleme işleriniz devam ederken, tadilat ya da bakım gerektiren eşyalarınızı ihmal etmeyin. Sızıntı yapan musluk, kırık veya çatlak fayansların tadilatı, boya badana gibi tüm işlerinizi haziran ayında halledebilirsiniz.

 

Temmuz: Dolap kontrolü

Tüm dolap içlerinin düzenli ve temiz olduğundan emin olun. Kullanmadığınız eşyaları ayırın. Yastık ve yorganları havalandırın.

 

Mutfak düzenlemesi için 7 iyi fikir!

 

Ağustos: Halı yıkama

Senede bir kere halılarınızı yıkamaya vermek, bakteri oluşumunu engelleyecektir. Ağustos ayında halılarınız yıkamadayken üşümezsiniz.

 

Eylül: Koltuk temizliği

Leke tutabilen koltuk ve kanepelerin temizliğini ihmal etmeyin. Sonbaharın gelmesiyle birlikte evde geçirilen zaman da artar. Koltuklarınızı uzun gecelere hazırlamak için eylül ayı biçilmiş kaftan. Buharlı temizlik makineleriyle koltuklarınızın temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.

Ekim: Yatak odası

Havalar soğumaya başlıyor. Yorgan ve battaniyeleri kuru temizlemeye vererek iyi bir sonuç alabilirsiniz. Ölü cilt hücreleri zamanla birikebilir bu nedenle yatağınızın temizliği önemlidir. Yine buharlı temizlik makineleriyle yatağınızı temizleyebilirsiniz.

 

Kasım: Elektrikli ev aletleri

Elektrikli ev aletlerinin temizliğini yapsanız da görünmeyen kirler eşyaların ömrünü kısaltabilir.
Örneğin; kireç, kir, deterjan çamaşır ve bulaşık makinelerinde birikerek küf ve bakterilere neden olabiliyor. Rutin bakım işlemlerini tekrarlamalısınız.

 

Aralık: Detoks zamanı!

Yılın son dip köşe temizliğini yapıp, evinizi yeni yıla hazırlayabilirsiniz. Banyo ve mutfağınızı derinlemesine temizlemeyi, gereksiz eşyalardan kurtulmayı, tadilat ve onarım işlerinizi yapmayı unutmayın!

 

 

 


BENZER YAZILAR