Ev satışında asla söylememeniz gereken 4 şey!

Yazıyı paylaş:

Ev alacak kişiler hayatlarının bu önemli finansal kararını verirken, gayrimenkul danışmanlarına güven duymak ister. “Güven” ev arayışındaki süreçte ortak bir duygudur… Aynı şekilde, gayrimenkul danışmanları da satılık ev ile ilgili potansiyel alıcılarla güven odaklı bir iletişim kurmaya önem verir.

 

Emlakta güven ev satışını etkiliyor

Gayrimenkul danışmanları için ev satın alacak olan kişilere, yani müşterilerine doğru ve net bilgiler vermek satış hedeflerinin de üstünde bir başarı sağlar.

Alıcılara konut satışı sırasında asla söylememeniz gereken 4 şey

Emlak dünyasında güven sözcüğünün önemi, pratikte ise danışman ve müşteri arasındaki iletişimde hayat buluyor.

İşte tam da bu noktada, yani güven duygusu üzerine kurulu bir iletişimde, gayrimenkul danışmanlarının satılık ev ilanı ile ilgilenen kişilere karşı aktarmaları gereken bilgiler kadar asla söylememeleri gerekenler de vardır.

 

1) “Bu civarda bu fiyata böyle bir ev bulamazsınız!”

• “Bu civarda bu fiyata böyle bir evi bulamazsınız!” gibi cümleler kurmaktan her zaman kaçının!

• Eğer “acil satılık ev” söz konusu değilse, yani gerçekten değerinin çok altında satılmıyorsa fiyat üzerinden karşılaştırma yapmamaya çalışın.

• Artık alıcılar satın alacakları evin değerini kolayca hesaplayabiliyor. Zingat.com Evimin Değeri uygulamasına il/ilçe/mahalle, oda sayısı, kat ve metrekare bilgilerini girerek evin gerçek değerini bulmak çok kolay!

Bölgedeki ev fiyatları birbiriyle benzer fiyatlarda olacağından yanıltıcı bilgi vermemeye çalışın.

2) “Masrafsız ev” demeden önce iki kez düşünün!

• Eğer ikinci el ev satıyorsanız, satışı hızlandırmak için küçük beyaz yalanlar söylemek o an için cazip gelebilir. Ancak bu söyledikleriniz sonrasında başınızı ağrıtabilir.

• Özellikle ikinci el ev satarken, gerçekten masrafsız ise bunu dile getirin. Unutmayın, her müşteri ilerideki potansiyel müşterileriniz için size referans olmaya adaydır.

3) Gerçekten “metroya 2 dakika” mı?

• Ev satarken yaşanan yanılgılardan biri de bölgenin ulaşım akslarıyla ilgili verilen bilgilerdir.

• Evi anlatırken yanıltıcı bilgiler vermekten kaçının.

• Ev satın almak isteyenlere ulaşım aksıyla ilgili mümkün olduğunca doğru ve net bilgiler vermeye çalışın.

4) Komisyon konusunda net olun

• Ev satın alınmaya karar verilmişse ve size komisyonla ilgili bir soru sorulursa bunu net bir şekilde cevaplayın.  Ev satın almak isteyen kişileri de bu şekilde bilgilendirebilir ya da iki taraf anlaşarak uygun bir miktar belirleyebilirsiniz.


BENZER YAZILAR