Emlak işinde güven kazanmanın 7 sırrı!

Yazıyı paylaş:

Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. “Yeni nesil müşteri deneyimi” kavramı, artık gayrimenkul satış ve pazarlama adımlarında güçlü bir etkiye sahip olmaya başladı.

Müşteriler arasında, bir emlak ofisi ve gayrimenkul danışmanından aldıkları hizmetin, bu süreçte yaşadıkları deneyimin satın alma kararlarını etkilediğini söyleyenlerin oranı hiç de azımsanmayacak seviyede. Müşteri deneyiminde başarıyı getiren kritik unsur ise elbette “güven”.

Gayrimenkul satışının anahtarı “müşteri deneyimi” oldu

Birçok endüstri müşteri deneyimini, alıcı ile arasındaki etkileşimi artırıp satışa çevirmek için kullanırken, yeni nesil müşteri deneyimi ilkeleri yerel emlak pazarının pazarlama alışkanlıklarına da yön veriyor.

PwC’nin yayımladığı verilere göre müşterilerin yüzde 73’ü iyi bir deneyimin satın alma kararlarını yönlendirdiğini belirtirken, daha iyi müşteri deneyimi için daha fazla ödeme yapmaya hazır olanların yüzde 86’ya ulaştığı görülüyor.

İşte tam da bu noktada gayrimenkul danışmanı ile müşterileri arasında kurulacak “güven bağı” büyük öneme sahip.

Gayrimenkul arayışında “güvenilir” danışman olmak!

Ev satmak ya da almak isteyenler, gayrimenkul danışmanlarının onların yanında olduğunu hissetmek ister. Gayrimenkul danışmanları için müşterilerinin güvenini kazanmak, uzun vadede başarının sırlarından biri.

Eğer müşterinizi önemsediğinizi gösterir ve tek amacınızın para kazanmak olmadığı algısını yaratırsanız, güven bağının kolayca oluştuğunu görebilirsiniz. Peki gayrimenkul danışmanları müşterileriyle nasıl güven bağı oluşturabilir, yeni nesil müşteri deneyimini yaşatmak için nelere dikkat etmeli?

“Güvenilir gayrimenkul danışmanı” olmak için bilmeniz gereken 7 şey

1) Gayrimenkul danışmanları müşterilerin güvenini kazanmak için onlara dayanaklar sunabilmeli… İşe başarı hikâyelerinizi aktarmakla başlayabilirsiniz. Emlak sektöründeki profesyonel geçmişinizi, emlak portföyünüzü ve daha önce hizmet verdiğiniz müşterilerle ilgili memnuniyetleri aktarmaktan vazgeçmeyin.

2) Emlak profesyonelleri oluşturdukları güveni sahip oldukları bilgiye ve bu bilgiyi aktarabilme kabiliyetine borçludur. Gayrimenkul danışmanları için bilgi çok önemli… Çünkü bu sayede rakamsal verileri ve emlak trendlerini takip edebilir, analiz edebilir, müşterilerini bu çıkarımlara göre doğru emlak yatırımına yönlendirebilir!

3) Müşterilerinize evin bulunduğu bölgeyle ilgili özel bilgiler vererek, o bölgedeki uzmanlığınızı gösterin. Mesela bölgedeki okullar, alışveriş merkezleri, restoranlarla ilgili veya ulaşım olanakları ve gelişimi hakkında mutlaka müşterinize farklı bilgiler sunun. Müşterilerinize gayrimenkulün bulunduğu bölge ile ilgili detaylı bilgi verirken, Zingat.com Bölge Raporu’ndan mutlaka yararlanmanızı tavsiye ederiz!

4) Yüz yüze iletişimde göz temasını koruyarak konuşmak, müşterinize güven telkin edecektir. Konuşurken ellerinizi nasıl kullanacağınız konusunda tereddüt yaşıyorsanız, bir not defteri veya ofisinizin broşürünü taşıyabilirsiniz.

5) Randevulara zamanında gitmek, net yanıtlar vermek ve müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanmak da güven kazanmak konusunda son derece etkilidir. Şeffaf olun; olumsuz bir durumu da profesyonel bir şekilde zamanında ele alabilirseniz, güven kazanırsınız. Hem potansiyel hem de mevcut müşteriler dürüstlüğünüzü takdir edecektir.

6) Müşterinize, bir gayrimenkul danışmanı olarak onun yararına çalıştığınızı hissettirmelisiniz. Müşterinizin bütçeyle ilgili yorumlarınıza ve ev satın almakla ilgili tavsiyelerinize her zaman ihtiyacı vardır. Müşterinize ev satın almak istediği bölge ve ev özelliklerine göre yeni alternatifler de sunabilirsiniz.

7) Gayrimenkul danışmanları hem evi satan hem de alan kişilerin çıkarlarını göz önünde bulundurduğunu göstererek, her iki tarafı da memnun edecek uygun bir fiyat belirlenmesinde etkin rol oynamalı. Çok az müşteri satılık evi ilan fiyatıyla satın alır. Birçok kişi, ilanda yer alan fiyatın daha düşüğünü talep eder. Böyle bir durumda gayrimenkul danışmanı arabulucu bir tavır sergilemeli.

 

 

 


BENZER YAZILAR