Ev taşırken mutlaka yapmanız gereken 7 şey!

Yazıyı paylaş:

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte taşınma hareketliliği de başladı. Eski evi bırakmanın hüznüyle yeni bir evde yaşamanın güzel enerjisini birlikte getiren taşınma işleminde en zor iş nereden başlayacağını bilmemektir. Taşınmanın telaşıyla, “Eşyaları nasıl toplamalı? Nakliye firmasını nereden bulmalı?” gibi birçok soru ardı ardına sıralanır. Peki, stressiz ve mutlu bir taşınma mümkün mü? İşte sizi mutlu edecek taşınma tavsiyeleri…

 

1. Nakliye firmalarını araştırın

Ev taşıma işleminde ilk iş nakliye firması bulmaktır. Bunun için güvendiğiniz kişi ya da kurumlardan tavsiye alabilirsiniz. Burada mutlaka K3 belgesi olan nakliye şirketlerini tercih edin.

 

2. Bir hafta öncesinden randevu alın

Özellikle yaz mevsimi dönemlerinde taşınma hareketliliği daha yoğun yaşandığı için uygun nakliye firması bulmak zorlaşır. Bu sebeple nakliye firmasını belirlediyseniz en az 1 hafta öncesinden nakliye şirketinden randevu alın.

 

3. Mutlaka ekspertiz yaptırın

Nakliye şirketini bulduysanız, şimdi sıra ekspertizde! Mutlaka taşınmadan önce nakliye şirketiyle bir ekspertiz hazırlayarak, evinizdeki eşyalarla ilgili bilgilendirin.

 

4. Yeni evinizin yerleşme planını yapın

Yeni eviniz kaç metrekare? Nereye hangi eşyayı koyacaksınız? Tüm bunların planlamasını yaparak, bunları nakliye firmasına anlatın. Gerekirse çizerek kendilerine teslim edin. Böylece yeni evinize gittiğinizde bir sürprizle karşılaşmazsınız.

 

Ev taşırken K3 belgesini sormayı unutmayın!

 

5. Eşyaları siz toplamayın

Özel eşyalarınızın dışında hiçbir eşyanızı toplamayın. Çünkü artık nakliye işi profesyonel bir şekilde yapılıyor. Kaliteli ambalajlama malzemeleri ile eşyalarınız zarar görmeden yeni evinize ulaştırılıyor. Bu sebeple özellikle tabak, bardak gibi eşyalarınızı nakliye firmasının ambalajlamasına izin verin.

 

6. Ayrıntılı lokasyon bilgisi verin

Eğer nakliye firması yetkililerine yeni evinizin lokasyonuyla ilgili doğru bilgi vermezseniz, taşınma günü istemediğiniz olumsuzluklar yaşayabilirsiniz.

 

7. Asansörle ilgili bilgilendirin

Yeni taşınacağınız binada asansör kullanımı eşya taşımak için uygun olmayabilir ya da diğer daire sakinleri bu asansörde eşya taşınmasından rahatsız olabilir. Bu sebeple taşınma öncesinde nakliye şirketini bu konuda bilgilendirmelisiniz.


BENZER YAZILAR