Evcil hayvan dostu ev bulmak için 5 ipucu!

Yazıyı paylaş:

Sevimli kediniz, gerçek dostluk ilişkisi kurduğunuz bir köpeğiniz, muhabbet seven bir kuşunuz mu var? Değerli dostunuzla birlikte yaşabileceğiniz yeni bir ev kiralamak ya da satın almak istiyorsanız, “evcil hayvan dostu” tanımına hiç de yabancı değilsiniz demektir.

Çoğumuz yeni bir evde hangi özellikleri istediğimizi biliyoruz. Ancak, bir bahçenin veya evcil hayvanlara özgü bir özelliğin ötesinde, çoğu evcil hayvan sahibi ihtiyaç duyabileceği diğer özellikleri göz önünde bulundurmaz.

İşte ev arayan evcil hayvan sahipleri için 5 değerli ipucu…

 

1. Size göre evde aradığınız özellikler listesini güncelleyin

Sizin ev aradığınız bölgede pek çok emlak ilanı olması kuvvetle muhtemel. Aramalarınızı filtrelemek ve gerçekten dikkatinizi çekecek emlak ilanlarına zamanınızı ayırmak için önce bir liste hazırlamalısınız. Bu listede evde mutlaka olmasını istediğiniz özellikler sıralanmalı. Eğer evcil hayvan sahibiyseniz listenizi biraz da genişletmeniz gerekebilir. Yani evdeki özellikler listenizi oluştururken, evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını da dikkate alın.

Bahçe katı, yalıtımlı bina, yakın çevrede park olması gibi. Ya da yaşlı bir köpeğiniz varsa merdivenli bir ev, yani dubleks bir daireyi düşünür müsünüz, tekrar gözden geçirin. Kuşunuz varsa tüm pencereler ve balkon kapılarında sineklik olmasını ister misiniz?

 

2. Evcil hayvan dostu bir mahallede mi?

Bahçeli bir ev bulsanız bile, köpeğinizi gezdirme zamanınınız olacaktır ya da sevimli kedinizin arada gezmesine izin vermek isteyeceksiniz. Peki beğendiğiniz evin bulunduğu mahalle evcil hayvan dostu mu? Bölgede başka evcil hayvan sahipleri var mı?

Anlamanın en kolay ve en zorlu yanı, bu mahalleye sabah erken ya da akşam 8 sonrası saatlerde bir ziyaret… Mutlaka evcil hayvan sahipleriyle karşılaşacaksınızdır. Belki de evin bulunduğu sokak ya da yakın olduğu caddede pet shop mağazaları olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.

 

Eviniz “köpek dostu” mu?

 

3. Park, park, park…

Evcil hayvan sahibi olanlar için evin yakınlarında bir park olması eşsiz bir seçenektir. Hele de dostunuz bir köpekse ve o parkın içinde köpekler için ayrılmış ayrı bir alan varsa bu sizin için tam bir mutluluk nedeni olabilir. Yakın çevrede dikkat etmek gerekenlerden biri de veteriner ve hayvan hastanesi bulunması.

 

4. Kiralık ev arıyorsanız ev sahibiyle bunları mutlaka konuşun

Birçok ev sahibi kedi ya da köpek gibi evcil hayvanı olan kişilere ev kiralamak istemeyebiliyor. Böyle bir durumda mağdur olmamak için mutlaka taşınmadan önce bu konuda ev sahibinizle açık ve net bir şekilde konuşmalısınız.

Bazen de ev sahibi için sorun olmayan bu durum apartman sakinlerinin, özellikle de karşı/üst/alt komşularınızla sorun yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle ev sahibi kadar, apartman yöneticisi ve komşularınızla kira sözleşmesi imzalamadan tanışıp kısa bir sohbet yapmakta fayda olabilir.

 

5. Gayrimenkul danışmanınız da sizin gibi “evcil hayvan dostu” mu?

Ev arayışını önce Zingat.com gibi emlak sitelerinde başlıyor. İlginizi çeken evler için ilan sahibi gayrimenkul danışmanına ulaşmanız gerekiyor. Buraya kadar her şey ev arayan herkes için geçerli. Ama bir evcil hayvan sahibiyseniz, size gayrimenkul konusunda destek verecek gayrimenkul danışmanının da evcil hayvan dostu olduğundan (belki danışmanınız da bir evcil hayvan sahibidir?) ve bu gerçeğe göre ihtiyaçlarınızı anladığından emin olun.

Gerçekten evcil hayvan dostu olan bir gayrimenkul danışmanının evlere bakarken sizden evcil hayvanınızı da yanınızda getirmesini istemesi önemli bir gösterge. Özellikle evcil hayvanların eve nasıl tepki verdiğini görebilmek çok büyük bir artı sağlayacaktır.

 

Kedi dostu ev için 5 ipucu

 


BENZER YAZILAR