Evde moral yükseltecek 6 iyi fikir!

Yazıyı paylaş:

Evde çok daha fazla zaman geçirenlerin sayısı arttı. Evler artık hem ofis, hem sınıf, hem spor merkezi gibi kullanılıyor. Bu iç içe girmişlik motivasyonunuzu azaltmamalı. Evinizi taze ve teşvik edici bir ortama dönüştürmenin basit ve ucuz yolları var.

Ev dekorasyonu ile moralleri yükseltmenin 6 yolu

Evinizin moralini yenilemeyi daha önce düşünmemiş olabilirsiniz, ama bu sizi harekete geçmekten vazgeçirmesin. Hazırsanız, yaşam alanınızı canlandırmanın ve ruh halinizi yükseltmenin 6 kolay yoluna göz atalım…

 

1) Bölümlere ayırın

 

Yaşam alanınızı ‘bölümlere ayırmak’ önemlidir. Evinizin metrekaresi küçük olsa bile… Evden çalışıyorsanız, küçük bir ofis alanını ayırdığınız yer ile egzersiz yaptığınız alanı birbirinden ayırın. Bunun için her zaman fazladan bir çalışma odanız veya hobi odanız olmayabilir. Neden alanınızı dekoratif perdeler, kitap rafları veya diğer mobilyalarla bölerek ayrı “odalar” gibi simüle etmeyesiniz ki?

 

2) Duvarlara yoğunlaşın

Duvarları boyamak, herhangi bir evi hemen canlandırmanın en hızlı ve en kolay yollarından biridir. Hemen hemen her dekora ayak uyduracak klasik bir görünüm için havalı nötrleri tercih edin. Yeşil ve mavi tonları için tek bir duvar belirleyebilirsiniz. Yeşil ve mavi renklerini evde kullanmak en çok sağlık, sakinlik ve esenlik ile ilişkilidir.

Duvarlarınızın rengini değiştirmeye hazır değilseniz iki öneriden biri dikkatinizi çekebilir:

  • Yaşam alanınıza renk getirmek için kırlent, kilim, perde veya tablo gibi aksesuarları kullanmak.
  • İlham verici desende duvar kâğıdı ile tek bir duvarı kaplamak.

 

3) Kolaylaştırın ve düzene sokun

Araştırmalar, dağınıklığı ortadan kaldırmanın stres seviyelerini azaltabileceğini gösteriyor. O zaman siz de dağınıklık yerine daha sade bir düzen kurun, bu arada evinizdeki fazlalıklardan kurtulmayı da ihmal etmeyin.

Pratik ve eğlenceli yöntemler için “Evinizi düzenlemenin kolay yolları!” yazımızı okuyabilirsiniz!..

 

4) Dijital detoks yapın

Her an e-postalarınızı kontrol etmeden yaşayamıyor, gözünüzü açtığınız anda telefonunuzu elinize alarak gönü başlıyor, sosyal medyada uzun vakitler harcıyorsanız dijital detoks zamanınız gelmiş demektir!

Dijital detoks akımı yeni değil ama deneyimlemek önemli. “Zararlı olandan arınıp, dengelenmek” diye özetlenebilecek “dijital detoks” uygulamasıyla, belirlediğiniz bir zaman aralığında tüm internet ve teknoloji erişimi kısıtlanarak zihinsel ve bedensel arınma sağlayabilirsiniz. Veya akşam yemeği saatini telefonsuz olarak belirleyin veya mobil teknoloji cihazlarını yatak odanızdan kaldırın.

 

5) Kokularla canlanın

Koku, ruh halinizi yükseltmek için güçlü bir araç. Uzmanlara göre “her odada anınızı puanlamak için farklı bir koku izi olmalı.” Topraklanmış hissetmek için sedir, palo santo, ud, kopal ve sığla gibi odunsu kokular; canlandırmak için biberiye; odaklanmak ve meditasyon yapmak için tütsü kullanabilirsiniz.

Bir odayı kokuyla doldurmanın birçok yolu var; mumlar, yağ difüzörleri, hava sisleri ve taze çiçekler bunlardan birkaçı. Tabii seçtiğiniz kokuyu temiz havayla dengelemek için bir pencere açmayı unutmayın.

 

6) Yeşilleştirin ve arındırın

 

Bitkiler sadece ışık ve renk getirmekle kalmaz, aynı zamanda evinize oksijen de katar. Hangi bitkiyi seçerseniz seçin, onun bakımı ile ilgili ritüeller ruhunuza iyi gelecektir.

Çiçekler sadece odalarınızda değil, mutfağınızda da açsın! Örneğin, kullanmadığınız kupaları minik kaktüsler ekerek değerlendirebilirsiniz. Yemeklerinizde de kullanabileceğiniz; fesleğen, roka gibi bitkileri ekip, mutfağınızda taptaze bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR