Evdeki yeni arkadaşlarımız: Ev robotları

Yazıyı paylaş:

Daha önce de birçok farklı markanın denediği ev tipi robotlar, özellikle yüksek fiyatları sebebiyle genele yayılamadan sona ermişti. Bu kez bu alanda yeni bir adım Amazon’dan geldi. Amazon’un rekabetçi bir fiyatlamayla giriş yapması bu pazara ciddi bir ivme kazandırabilir.

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından ve teknoloji şirketlerinden Amazon tarafından tanıtımı yapılan ev tipi akıllı robotun adı Astro.

Yapay zekâya sahip sesli asistan Alexa teknolojisi ile donatılan ev robotunun büyük bir ekranı var. Astro’nun bir de denizaltılardakine benzeyen ve kafasından çıkan periskop şeklinde bir kamerası bulunuyor.

Ev tipi robot Astro’nın fiyatı

Şimdilik sadece ABD’de kısa bir süre 999 dolar 99 sent fiyatla satılacağı açıklanan ev robotu yıl sonunda teslim edilmeye başlanacak ve fiyatı da belli bir sürenin ardından 1.449 dolara çıkacak.

Evde güvenlik sağlayacak

Amazon’dan yapılan açıklamaya göre, Astro uzaktan da kontrol edilebiliyor ve evde yaşayan hayvanların ya da insanların kontrolü ya da güvenliği amacıyla kullanılabilecek.

Astro’nun güvenlik amacıyla evde devriye yapabileceği ve normal olmayan bir durumla karşılaştığında kullanıcısına bildirimler göndereceği de ifade edildi.

 

 


BENZER YAZILAR