5 adımda evinizi kışa hazırlayın!

Yazıyı paylaş:

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte kış mevsimi için hazırlıklar da başladı. Peki, eviniz kışa ne kadar hazır? Evinizi kış mevsimine hazır bir hâle getirerek hem kışın soğuk hava şartlarında olumsuz durumlarla karşılaşmaz hem de tasarruf edebilirsiniz. İşte kış mevsimine girmeden evinizi soğuk aylara hazırlamanın yolları…

1. Kombi bakımını unutmayın

Her yıl daha da artan doğalgaz faturaları, vatandaşlar için taşınması zor bir yük haline geliyor. Ancak doğalgaz faturasını azaltmanın birçok yolu var. Bunlardan biri de kış ayları gelmeden kombi bakımını yaptırmaktır. Kombi bakımı tasarruf sağlamasının yanı sıra güvenlik açısından da önem taşıyor. Bu sebeple her yıl rutin olarak kış ayları gelmeden kombinizin bakımını yaptırmalısınız.

2. Kapı ve pencereleri kontrol edin

Kış aylarında soğuk havanın içeri girmesini engelleyen kapı ve pencerelerin bakımını unutmayın! Bütçeniz varsa eskimiş kapı ve pencereleri yenileyin. Bunun yanı sıra kapı ve pencerelerden gelen soğuğu engellemek için fitil ya da yapışkanlı süngerler de kullanabilirsiniz. Bu fitil ve yapışkanlı süngerleri uygun fiyata nalbur ya da yapı marketlerde kolayca bulabilirsiniz.


3. Çatı bakımı ve yalıtım önemli

Soğuk havalarda evi korumanın en iyi yöntemlerinden biri de yalıtımdır. Yaşadığınızı binanın dış cephesinde mantolama yapılması ısı yalıtımı sağlayarak, ısıtma giderlerini azaltır. Diğer yandan apartmanın en üst katlarında yaşıyorsanız, kış gelmeden mutlaka çatı bakımını yaptırmalısınız. Bakımı yapılmayan çatı, yoğun yağmurlu veya karlı günlerde sizi zor durumda bırakabilir. Binanın dış cephesinde olduğu gibi çatısında da yalıtımı yaptırabilirsiniz.

4. Soğuktan donan tesisat başınızı ağrıtabilir!

Sıhhi tesisat, suyun evinize temiz olarak ulaştırıp, kullanılan kirli suyun dışarı atılmasını sağlayan boru hatlarına verilen isimdir. Evde bulunan lavabo, klozet, gideler, bataryalar ya da duşa kabin önemli sıhhi tesisat araçlarıdır. Özellikle aşırı soğuk ve karlı havalarda bakımsız tesisat sistemi donarak zarar verici bir hâle gelebilir. Bunu engellemek için aşırı soğuk havalar gelmeden tesisat bakımınızı yaptırın.

5. Acil durum seti hazırlayın

Kış ayları en çok acil durumların yaşandığı zamanlardır. Fırtınadan elektrik gider, kardan yollar kapanır ya da aşırı yağmurdan evi su basabilir. Tüm bu olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Bunun için bir acil durum seti hazırlayabilirsiniz. Bu setin içinde elektrik sıkıntısı yaşarken kullanabileceğiniz mum, kibrit ya da el feneri bulunabilir. Bilgisayarınızı ve hassas elektronik ekipmanlarınızı korumak için yedek bir pil satın alıp bu kutuya koyabilirsiniz. Acil durumlarda aramanız gereken numaraları da bu kutuda saklayabilirsiniz.


BENZER YAZILAR