Evini satacaklar için önemli ipuçları!

Yazıyı paylaş:

Emlak sitelerinde satılık ev ilanı mı verdiniz? Sahip olduğunuz dairenin penceresine veya bulunduğu binanın dış kapısına “Satılık Daire” yazısı mı astınız? Yoksa “Ev satma işini profesyoneline bırakmak lazım” diye düşünerek bir gayrimenkul danışmanıyla mı çalışmayı tercih ettiniz?

Hangi adımı takip ediyor olursanız olun, gayrimenkul sahipleri evlerini satılığa çıkardığında uzun süre doğru alıcıyı beklemek zorunda kalabiliyor. Emlak sitesindeki ilanınıza “Acil satılık” diye yazsanız bile, evini olabildiğince en kısa sürede satabilmek için belki de bakış açınızı değiştirmelisiniz.

 

 

5 dakikalığına satıcı değil alıcı gibi düşünün

Bakış açınızı değiştirmenin en kolay yolu, evinize alıcıların gözünden bakabilmekte saklı. Eğer bu bakış açısıyla evinizi değerlendirebilirseniz, ev satışı için bir ev sahibi olarak en az çabayı harcayacaksınız ve bu isteğinizi en kısa zamanda gerçekleştirmeye çok yakınsınız demektir. Satılık/kiralık emlak işlerinde gerçekten işin profesyoneliyle ilerlemeyi tercih edenler de, muhtemelen emlak danışmanından buna benzer bir tavsiye ile karşılayacaktır. Çünkü, evinize alıcı gözüyle bakabilmek, eviniz için son bir masraf yapmayı zorunlu kılabilir.

Belki evinizi boyatmak, temizletmek, mutfak dolaplarını yenilemek ya da kapıları gözden geçirmek gerekiyordur. Ancak evini kısa sürede satmak isteyen bir mülk sahibi, bu masrafların karşılığında evinin değerini yükselteceğini ve çok daha yüksek bir satış fiyatıyla aslında kazançlı çıkabileceğini düşünecektir.

Ne de olsa evin yeni sahibi olmak isteyenler kişiler, satın alacakları evde çok fazla masrafla karşılaşacaklarını bilmek istemezler. Masrafları zaten karşılanmış daha yüksek fiyatlı bir evi ise, daha düşük fiyatlı bir eve tercih ederler.

 

Doğru fiyata ev satmak ya da ev almak

Evinizin değerini artırmak için bazı masrafları gözden çıkarmış olsanız da, evinizin cephesinden bulunduğu binanın yaşına, ulaşım taşıtlarına ve yollarına mesafesinden ısınma sistemine kadar pek çok özelliğin evinizin satış fiyatını etkilediğini biliyor olmalısınız.

Evinizin satış fiyatını açıklamadan önce, bulunduğu bölgedeki emlak satış trendlerine, yer aldığı mahalledeki hatta apartmandaki diğer dairelerin fiyatlarına hâkim olmalısınız.

 

Evin dikkat çeken özellikleri

Satılık ev ilanınızın bir emlak sitesinde yayınlanması satışınızı hızlandıracaktır. Satılık ev ilanınızın ilgi çekmesini istiyorsanız, evinizin dikkat çeken özelliklerini öne çıkaran fotoğraflarına ayrı bir önem vermeniz gerekir. Araştırmalar, ev alıcılarının ev ile ilgili kararlarını vermelerinde fotoğrafların yüksek derecede etkili olduğunu söylüyor.

 

Dikkat çeken ev ilanları için 6 ipucu!

 

Gerçekten kazançlı olmak

Evinizin satışını mal sahibi olarak kendiniz yapmak istediğinizde hem zamanınız hem de enerjiniz tahmin ettiğinizden daha çok harcanacaktır. Bu nedenle, bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmak her zaman daha kazançlı olacaktır. Unutmamak gereken, evi satın almaya hazır bir alıcı bulduktan sonraki hukuki ve mali konularda da tüm bu süreci eksiksiz yönlendirecek bir profesyonele ihtiyaç duyacağınızdır.

 


BENZER YAZILAR