Evini satmak isteyenler için daha fazla ne yapabilirsiniz?

Yazıyı paylaş:

Emlak danışmanları için başarının tek kriteri satılık veya kiralık ev ilanlarının sayısı, ne kadarının satışını ya da kiralamasını gerçekleştirdiği değildir. Gayrimenkul sektöründe uzun soluklu bir başarı için çalışan emlak danışmanları, işin sırrının müşteriler ile kurduğu doğru iletişimde ve müşteri memnuniyetinde olduğunun farkındadır.

 

Bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmanın 8 yolu!

 

Peki emlak müşterileri gerçekte ne ister? Emlak danışmanları evini satmak isteyenler ile nasıl iletişim kurmalı? İşte emlak danışmanları için evini satmak veya kiralamak isteyen müşterileri ile etkili iletişim kurmanın 4 yolu…

 

Satılık ev sahipleri ile iletişimde 4 ipucu

1) Her zaman açıklayıcı olun

• Evini satmak isteyen bir müşteri örneğinden yola çıkalım… Evinin satışını yapmanızı isteyen bir müşteri için satılık dairesinde pek çok eksik olsa dahi, bu süreci en iyi fiyata ve en hızlı şekilde gerçekleştirmenizi bekler.

• Müşterinizle açık iletişim kurmalısınız. Beklentisinin farkında olduğunuzu bilmelidir.

 

• Kural olarak, ev satma sürecini detaylarıyla açıklamalısınız. Evin satış değerini etkileyen faktörlerden satılık evin pazarlama sürecini nasıl yürüteceğinize, ev için kararlı bir alıcı bulduğunuzda hangi hukuki ve mali konularda süreci nasıl yürüteceğinize kadar bir zaman planı sunmakta tereddüt etmeyin. Böylelikle müşterinizin beklentisini doğru yönetebilirsiniz.

Satılık evinin satışından istediği değeri elde edebilmesi için, evine yapması gereken yatırımlardan veya mutfak dolaplarından kapı kollarına küçük bütçeli değişimlerle beklentisinden çok daha yüksek değerde bir evin satışını yapabileceğinizi aktarmakta çekingen davranmayın.

 

Ev satışı hızlandıran 9 sihirli kelime!

 

2) Müşterileriniz tercih ettiği iletişim yöntemini belirleyin

• Her müşteri birbirinden farklıdır. Bu nedenle tercih ettikleri iletişim yöntemi de farklı olacaktır.

• Bazı müşteriler düzenli olarak telefon görüşmesiyle bilgilendirilmek, bazıları da e-posta ile ev satışı için yaptığınız adımları öğrenmek ister.

• İletişim yöntemi kadar ne sıklıkta iletişim bağının sürdürüldüğü de önemlidir. Kimi satıcılar sizden haftalık olarak evle ilgili satılık ilanınızın görüntülenme sayısını, kimileri de ciddi bir alıcıyla bağlantıya geçtiğinizde sizden hızlı bir bilgilendirme talep edebilir.

• Tercih ettikleri iletişim yöntemini ve tercih edilen frekansı öğrendikten sonra, müşterilerinizi mutlu ve sıcak bilgi akışında tutmak için bunu tercihinize göre kullanabilirsiniz.

 

3) Daima değerli bilgileri aktarın

• Evini satmak için sizinle çalışmayı tercih eden müşterinizle her konuştuğunuzda, daima değerli geri bildirim sağlamaya çalışın.

• En son konuştuğunuzdan beri satış sürecinde herhangi bir gelişme olmasa bile, evlerini satmak için yaptıklarını aktarın. Bu, onlara hizmetlerinize güven ve güven duygusu sağlar.

 

4) Yeni fırsatlar sunun

• Bir satıcı ya da alıcının emlak danışmanı olarak sizinle çalışmasının aynı zamanda sizin gayrimenkul sektörü ile ilgili bilgi ve deneyiminizden yararlanmak olduğunu da unutmayın.

• Evinin satışını gerçekleştirecek müşterinizin, elde edeceği kazançla yeni ve kârlı emlak yatırımı yapabilmesi için bölgelerle ilgili emlak analizi çalışması yapmayı ihmal etmeyin.

 

Satılık ev için 7 ipucu!

 


BENZER YAZILAR