Evinizdeki bu yerleri en son ne zaman temizlediniz?

Yazıyı paylaş:

Ev temizliği yaparken dikkat edilen birçok nokta bulunuyor. Ancak bazen ev temizliği yaparken bazı köşeleri ya da eşyaları gözden kaçırabilirsiniz. Bu eşyalar sürekli göz önünde olan, dikkat çekmeyen ancak mikrop taşıyan eşyalardır. İşte evde temizlik yaparken unutulan eşyalar…

 

Uzaktan kumanda


Uzaktan kumandanın bir otel için en kirli eşya olduğunu biliyor musunuz? Çünkü uzaktan kumanda eldeki mikropları taşır. Bu sebeple evdeki uzaktan kumanda ya da oyun konsolu gibi eşyaları ayda bir kez temizlemeyi unutmayın.

 

Ocak açma -kapama düğmesi


Yemek ocaklarının açma ve kapama düğmelerini temizlemek zor olabilir. Ancak bu düğmeler mutfağınızı mikroplardan uzak tutmanın önemli bir parçasıdır. Bu ocak düğmelerini beyaz sirkeyle kolayca temizleyebilirsiniz.

Elektrik düğmeleri
Evde temizlenmesi unutulan şeylerden biri de elektrik düğmeleridir. Sürekli elle dokunduğunuzu elektrik düğmelerini sıklıkla temizlemelisiniz.

Kapı kolları
Kapı kollarını temizlemek çok azımızın aklına geliyor. Temizlik uzmanları kapı kollarının en az haftada 1 kez temizlenmesi gerektiğini söylüyor.

Bulaşık makinesi

Tabaklarınızı, bardaklarınızı ya da çatal bıçaklarınızı bulaşık makinesi temizliyor, peki ya bulaşık makineniz ne kadar temiz? Bulaşık makinenizi en az ayda bir temizlemeyi unutmayın.

 

Çöp kovası


Çöp poşeti dolduğunda çöpü atıyorsanız, ama en son ne zaman çöp kovasının içini ya da dışını temizlediniz? Mikrop ve kokudan kurtulmak için belli aralıklarla mutlaka çöp kovalarınızı temizleyin.

Kahve makinası


Sık kahve içen biriyseniz kahve makinanızı en az 3 ayda bir temizlemelisiniz. Bu hem makinenein temizlenmesini hem de kireç tutmasını önler.

Bulaşık ve çamaşır süngeri


Kirli bir mutfak süngerinin tuvaletten daha fazla mikrop yaydığını biliyor musunuz? Bu sebeple mutfak süngerinizi sürekli temizleyin ve bir aydan eskiyse hemen çöpe atın.

Diş fırçalık
Evde temizlemeyi unuttuğumuzu şeylerden biri de diş fırçalıklarıdır. Temizlenmediğinde mikrop yuvası olan diş fırçalıklarını sık sık temizlemeyi unutmayın!


BENZER YAZILAR