Evinize doğayı getirecek öneriler

Yazıyı paylaş:

Hızlı ve yorucu bir dünyada yaşıyoruz. Dışarıya çıkmak ve doğanın keyfini çıkarmak için pek vaktimizin olduğu söylenemez. Yapılan araştırmalar ise doğanın sağlığın önemli bir parçası olduğunu gösteriyor.

Doğada yeterince vakit geçiremiyorsanız, doğa esintilerini evinize getirmeye ne dersiniz? Doğadaki malzemeleri yaşam alanınıza entegre ederek, evinizde ferah ve mutlu bir ortam oluşturabilirsiniz.

 

İşte doğayı eve getirmenin yolları

 

Ahşabın sıcaklığını hissedin

Ahşap, etkili ve hoş görünen bir tasarım öğesidir. Evinizde doğal bir görünüme sahip ahşap bir mobilya parçası, sıcak bir ortam oluşmasına katkıda bulunabilir.

Aynı şekilde hasır ve bambu gibi ahşap sandalyeler de aynı etkiyi verecektir. Ahşap bardak altlıkları da size kendinizi iyi hissettirecektir.

Bitkilerle doğal bir ortam oluşturun

Evde saksıda çiçekler ya da farklı bitkiler yetiştirebilirsiniz. Çiçekler güzel kokularıyla ortama ferah bir hava katarken, nane-maydanoz gibi bitkiler de hem kokusuyla hem de tadıyla doğal bir ortamda hissetmenizi sağlayacaktır.

Çiçek ya da bitki işine girmeden önce hangisinin nerede ve nasıl yetiştirilmesi gerektiğini araştırın. Çünkü bazı çiçekler suyu bazıları ise güneşi sever… Eğer çiçek ya da bitki için ayıracak vaktiniz yoksa son yıllarda trend olan ve az bakım gerektirdiği için tercih edilen suculeler ya da teraryumları da göz atabilirsiniz…

 

Kozalak ya da kaya taşıyla doğayı eve taşıyın

Deniz kabuğu, kaya taşı, bahçedeki bükülmüş bir ağaç dalı ya da yere düşmüş bir kozalakla evde farklı bir ambians oluşturabilirsiniz.

Bu eşyaların her biri doğayı evinize getirme fırsatıdır. Dalları ya da deniz kabuklarını kitap veya fotoğraf çerçeveleriyle birleştirebilir, kaya taşlarını vazoların içine koyabilirsiniz.

Evinizi doğa resim ya da fotoğraflarıyla donatın

Doğayı eve getirmenin bir yolu da doğa resim ya da fotoğraflarıdır… Okyanus resmi, bir dağ manzarası fotoğrafı ya da sonu gelmeyen orman görseli kapalı bir ortamın daha açık ve ferah olmasını sağlayacaktır.  Bunun yanı sıra seyahatlerinizde çektiğiniz etkileyici doğa fotoğraflarını da büyüterek evinizde sergileyebilirsiniz.

 

 

 


BENZER YAZILAR