Evinize lüks bir hava katmak için 4 iyi fikir!

Yazıyı paylaş:

Ev dekorasyonunda lüks ev havası yaratmak isteyenler için önerileri derledik. İlk önceliğiniz, evinizi dekore ederken öncelikle klasik ya da modern tasarımlar mı tercih edeceğinizi belirlemek olmalı. Klasik tasarımda; ahşap mobilyalar, altın sarısı tonunda renkler, gösterişli kristal avizeler evinize hoş bir hava katacaktır.

Tercihinizi modern tasarımdan yana kullanacaksanız konforlu mobilyalar ve sade aksesuarlar kullanabilirsiniz. İşte evine lüks bir hava katmak isteyenlerin dikkat etmeniz gerekenler…

 

Gösterişli ve zarif mobilyalar

Lüks ev dekorasyonunda mobilya seçimi oldukça önemlidir. Zevkinize göre klasik ya da modern tarzda mobilya tercih edebilirsiniz. Burada önemli olan dengeyi iyi kurabilmektir. Örneğin evinizin salonu için klasik model ahşap bir koltuk takım tercih ettiyseniz, kumaşını daha sade ve zarif olmasına dikkat etmelisiniz. Mobilyalarınızda altın sarısı, krem ya da gri renkleri tercih edebilirsiniz. Modern bir salon istiyorsanız daha açık renklerde, konforlu mobilyalar kullanabilirsiniz. Modern bir koltuk takımı tercih ediyorsanız, takımın rengiyle uyumlu şık yastıklarla hoş bir görüntü oluşturabilirsiniz. Mobilya seçiminde odanın renkleriyle kontrast bir seçim yapmayı unutmayın! Evinizin dekorasyonunda göz yormayan ve şık mobilyalar seçmeye dikkat etmelisiniz.

Şık ve gösterişli kristal avizeler

Lüks ev dekorasyonunda en önemli ayrıntılardan biri de aydınlatmadır. Klasik ev dekorasyonunda şık ve gösterişli kristal avizeler evinize çok yakışacaktır. Yine tavandan asılan, şamdanlı aydınlatmalar da tercih edebilirsiniz. Modern tasarımda ise farklı geometrik şekillerde, ahşap avizeler kullanabilirsiniz. Aydınlatmayı her odanız için ayrı düşünmelisiniz. Salon, yatak odası ya da mutfağınız için birbiriyle uyumlu, ayrı ton ve derecelerde aydınlatma kullanmalısınız.

Antika ya da vintage aksesuarlar

Evinizdeki mobilyalar gösterişliyse aksesuar konusunda tercihinizi sadelikten yana kullanmalısınız. Diğer yandan antika ya da vintage aksesuarları ön plana çıkarabilirsiniz. Masa üzerinde şık geniş tabaklar kullanabilirsiniz. Evinizin açık renk duvarlarında kullanacağınız büyük tablolar da evinize çok şık bir hava katacaktır.

Odanın havasını değiştiren perdeler

Manzarası olan evlerin pencerelerinde perde çok tercih edilmiyor. Ancak perde kullanma taraftarıysanız manzaranızı kesmeyecek şık stor perdeler tercih edebilirsiniz. Ancak perdenin odanızın tüm havasını değiştireceğini unutmayın ve ona göre seçim yapın. Evinizin perde ve halılarının mobilyalarınızla uyumlu olmasına dikkat edin. Gösterişli ve desenli bir mobilya kullanacaksanız, sade ve tek renk bir perde ile halı kullanmalısınız. Mobilyalarınız sade ise desenli ve dikkat çeken bir renkte halı ve perde kullanabilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR