Evinize mutluluk getirecek 5 eşya

Yazıyı paylaş:

Evinizin temiz ve şık olması mutlu olduğunuz anlamına gelmiyor… Bunu biz değil, bilim söylüyor! Bilimsel araştırmalara göre evinizdeki bazı renkler, kokular ve aksesuarlar sizi fazlasıyla mutlu ediyor. 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesini henüz almadıysanız, bu fikirlere mutlaka göz atın. İşte evinizde sizi ve ailenizi mutlu edecek 5 eşya… 

 

Yeşil ya da sarı renk duvar

Renklerle ilgili bir araştırma yapan  Amsterdam Vrije Üniversitesi, yeşil ve sarı renklerini ve tonlarının mutluluk duygularını uyardığını tespit etti. Buna göre eğer evinizde daha mutlu olmak istiyorsanız duvarlarınızı sarı ve yeşil rengine boyatabilirsiniz.

 


Taze çiçekler

Çiçeklerin koparılmasına karşı olabilir ya da saksıda çiçek seviyor olabilirsiniz ama bunu mutluluğunuza yaptığınız bir yatırım olarak görebilirsiniz. Rutgers Üniversitesi’nin araştırmasına göre taze çiçek mutluluk duygularını tetikleyerek, yaşam memnuniyeti artırıyor.

 

Duygusal fotoğraflar

Artık yatak yanındaki komodinlerde son okunan kitaplar ya da bir bardak su yer alıyor. Ancak Portsmouth Üniversitesi araştırmasına göre yatağın başucundaki eski ve duygusal fotoğraflar insanlarda sakinlik duygusunu uyandırıyor.

 

Vanilya mumlar

Mumların stresi yok ettiği araştırmalarla da kanıtlanmış oldu. Chemical Senses  (Kimyasal Duyular) araştırmasına göre özellikle vanilyalı mumlar evinizdeki stresi azaltarak, mutluluk saçıyor.

 

Günlük

Psychological Science dergisinde yayınlanan araştırmaya göre günlüğünüzdeki geçmiş yazıları yeniden okumak daha mutlu hissetmenize neden oluyor.

 


BENZER YAZILAR