Evinizi daha aydınlık göstermenin yolları

Yazıyı paylaş:

Bazı evler diğerleri kadar aydınlık değildir. Özellikle de cephesi kuzeye bakanlar, az pencereli olanlar, binaların birbirine yakın sıralandığı sokaklardaki evler, giriş veya yüksek kat daireler… Yine de bu özelliklere sahip olması evinizi daha aydınlık göstermenize engel değil.

Daha fazla güneş ışığı almak, olduğundan daha aydınlık ve ferah bir eve kavuşmak için ipuçlarını takip edin veya evinizin en azından bu şekilde görünmesini sağlayın.

Açık ve parlak boya yapın

Beyaz, bej gibi renkleri duvarınızda kullanmak en bilinen yöntem. Siz yine de farklı renkte duvarları tercih ediyor olsanız bile, seçtiğiniz rengin açık tonlarını denemeniz evinizi daha aydınlık gösterecektir.

 

Stratejik olarak yerleştirilen aynalar

Aynalar, bir odayı kendi başına daha parlak göstermez ancak aynalarla ilgili bu efsanenin gerçeklik payı var. Çünkü aynalar doğal ışığı odada yansıtmak için iyi birer yardımcıdır.

Loş koridorlarda ve banyolarda aynı etkiyi elde etmeyi beklemeyin, çünkü loş bir görünümü çoğaltmak beklediğiniz sonucu vermeyebilir.

Perdelerinizi gözden geçirin

Perdeleriniz pencereleri fazla kapatıyorsa, onları daha şeffaf ve hafif desenli perdelerle değiştirmeyi gözden geçirmeye ne dersiniz? Ya da koyu tonlardaki kalın perdelerle vedalaşmaya? Böylece odanıza daha fazla ışık girmesine izin verebilirsiniz.

 

Kapıları değiştirme zamanı

Değişikliğe giriş kapınızla başlayın ve mümkünse beyaz tonlarındaki kapıları odalarda da kullanmaya özen gösterin. Eviniz hem daha ferah bir görünüme kavuşacaktır hem de aydınlık bir his verecektir.

 

 


BENZER YAZILAR