Fatih kentsel dönüşüm projeleri

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un konutta en yaşlı ilçelerinin başında gelen Fatih, kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekiyor. Eski binaların ağrılıkta olduğu bölgelerden Fatih’te pek çok binanın dönüşmesi planlanıyor. Peki, Fatih ilçesinde kentsel dönüşümde hangi mahaller yer alacak? İşte Fatih kentsel dönüşüm projeleri…

Fatih’te kentsel dönüşüm

İstanbul’un tarihi ilçelerinden Fatih Ayvansaray Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Alt yapı çalışmalarının bittiği proje, çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasının ardından hayata geçecek. İstanbul Fatih Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yer alan diğer yenileme projeleri ise şöyle; Beyazıtağa, Ereğli Mahallesi (SUR-1) Yenileme Alanı, Nişanca Sultanahmet 1. Etap Yenileme Alanı (Yenikapı Kültür Merkezi),  Hüsambey, Kırkçeşme ve Şeyh Resmi Mahalleleri Yenileme Alanı (Başkanlık-Darüşşafaka), Kapalıçarşı Yenileme Alanı,  Yedikule-Yenikapı Sahil Şeridi III. Etap Yenileme Alanı (Yalı, Kasap İlyas, Çakırağa, Kürkçübaşı Mahalleleri), Süleymaniye Bölgesi Yenileme Alanı, Neslişah Ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Alanı (Sulukule), Bulgur Palas Bölgesi ve Davutpaşa Mahallesi Yenileme Alanı, Balat Karabaş, Tahta Minare ve Atik Mustafa Paşa Mahalleleri (Fener-Balat Semtleri) Yenileme Alanı, Küçük Mustafa Paşa ve Haraççı Kara Mehmet Mahalleleri (Unkapanı) Yenileme Alanı, Yedikule-Yenikapı Sahil Şeridi II. Etap Yenileme Alanı (Samatya Mevkii)

Fatih satılık ev fiyatları ne kadar?

Merkezi konumu ve ulaşım olanaklarıyla Fatih satılık daire sahibi olmak isteyenler için bir alternatif olabilir. Fatih satılık evler, kiralık seçeneklerinin fazla olduğu ilçelerden…Fatih’te gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için ilçeyle ilgili emlak piyasası da ayrı bir önem taşıyor. Zingat.com Bölge Raporu Ekim 2017 verilerine göre, Fatih’te ortalama 100 metrekarelik konut için satış fiyatı 305 bin 707 TL ile 509 bin 511 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 407 bin 609 TL olarak gösteriliyor. Fatih satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları %0.08 artış gösterdi. İlçede ortalama konut metrekare fiyatları ise 4 bin 76 TL oldu.

Fatih’in satılık konut fiyatları en çok artan bölgesi: Ali Kuşçu

Fatih satılık daire fiyatları en çok artan bölgelerin başında Ali Kuşçu geliyor. Zingat.com Yatırım Rehberi Ekim 2017 verilerine göre, Ali Kuşçu’da satılık konut metrekare fiyatı 4 bin 183 TL olurken, satılık bir konutun fiyatı 325 bin 237 TL- 542 bin 61 TL aralığında.

Üniversite öğrencilerinin tercihi

Fatih satılık daireler kadar üniversitelere yakınlığı nedeniyle kiralık ev aramalarında öğrencilerin ilk tercihleri arasında geliyor. İlçede kira fiyatı minimum 1.370 TL, maksimim 2 bin 284 TL arasında değişiyor. Kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi 19 yılı buluyor.

 


BENZER YAZILAR