Fonksiyonel mutfaklar için 5 öneri

Yazıyı paylaş:

Uzun vakitler geçirilen mutfağı, doğru bir şekilde dekore etmek hem yerden hem de zamandan kazanç sağlar. Peki mutfağı nasıl daha fonksiyonel bir hale getirebiliriz? İşte mutfağı daha fonksiyonel kullanmak için beş öneri… 

Dolaplarla daha çok eşyaya yer açın

Ne yaparsanız yapın mutfağınızın dağınık göründüğünü mü düşünüyorsunuz? Daha derli toplu bir çözüm olarak, yerden tavana kadar dolapları öneririz. Üstelik, bu tür dolaplarla mutfağınız daha yüksek tavanlı ve ferah bir hava kazanır.

Spot aydınlatma kullanın

Mutfak aydınlatmasında son yıllarda çok sık kullanılan sarkıt lambalar şık görünmesine rağmen çok fazla aydınlanma sağlamaz. Yine de sarkıt lambalardan vazgeçmek istemezseniz, ek olarak şık tasarımlı spot aydınlatmalarla mutfağınız daha ışıl ışıl olabilir.

Duvarlardan yararlanın

Mutfak dekorasyonunda duvar asma aparatları ve stantlardan vazgeçmeyin. Sürekli göz önünde olmasını istediğiniz blendir, mikser gibi küçük mutfak aletleri için duvar asma aparatlarını kullanarak yerden tasarruf etmek mümkün. Ya da yine duvara monte edilen çelik bir tencere-tava standına ne dersiniz? Bu stantlarla mutfağınıza şık bir görünüm de katabilirsiniz.

Mekanı iyi değerlendirin

Mutfakta en küçük alanları bile iyi değerlendirmek için buzdolabı, fırın, ocak ve yemek masasının birbirine yakın olmasına dikkat edin. Örneğin; tezgahın bir uzantısı haline getirilen bir masayı hem yiyecek hazırlamak hem de yemek yemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca mutfak dolaplarına gömme bir şekilde yerleştireceğiniz beyaz eşyalar da size yer kazandıracaktır.

Eşyalarınızı kategorize edin

Mutfaktaki tüm eşyaları kategorize ederek işinizi kolaylaştırın. Bardaklar, tabaklar, tencereler ya da kap kaçakları belirlediğiniz yerlere koyarak hem aradığınızda kolayca bulabilir hem de temizlik işinizi kolaylaştırırsınız.

 

 


BENZER YAZILAR