Frida Kahlo’nun ilham veren renkli evi!

Yazıyı paylaş:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, anlamını tarihte mücadeleleriyle haklarını kazanan güçlü kadınlardan alıyor. Tarihe yön veren kadınlar aynı zamanda tarih yazmayı da başarıyor. Kadınların gücünün bu dünyayı güzelleştirmeye yeteceğinden hiç kuşku yok. Duygularını ötelemeyen; gücünü aklından ve yeteneklerinden alan kadınlar her zaman kazanır. İşte o güçlü kadınlardan biri de Meksikalı ressam Frida Kahlo.

Frida Kahlo, bugün de yaşamı, mücadelesi ve eserleriyle kadınlara ilham vermeye devam ederken, ev dekorasyonunda da Frida stilinden bahsediliyor.  Ev dekorasyonunda Frida tarzı için renkleri ve desenleri çok sevmek gerekiyor!

İşte Frida’nın eserleri kadar popüler olan renkli evi…

La Casa Azul (Mavi Ev), isminden de anlaşılacağı gibi Frida’nın evinde mavinin baskın bir rolü var. Meksika’da bulunan ev, müze haline getirilmiş ve ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

Sanatçının evinde, mesleğinin izlerini ve renkli kişiliğini görmek mümkün.

 

Frida’nın renkli evi, günümüzde ev dekorasyonu için de önemli bir kaynak oluşturuyor. Saks mavi, sarı, kırmızı ve yeşil renkleri, farklı desenlerle  bir araya getirerek Frida tarzı ev dekorasyonu yapmaya başlayabilirsiniz.

 

El dokuması halı ve kilim, etnik desenli kırlent, kaktüs ve sarmaşıklar Frida tarzı dekorasyonun vazgeçilmezlerinden. Duvar raflarında renkli aksesuar ve bitkileri kullanabilirsiniz.

 

En çok kim ev alıyor: Kadınlar mı, erkekler mi?

BENZER YAZILAR