Gayrimenkul 20 yılda ne kadar kazandırır?

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul, yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi olması sürdürüyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da bu gerçeği destekleyen açıklamalarda bulundu ve “Türkiye’nin dinamiklerine bakılırsa gayrimenkul 20 yıl daha kazandırır.” dedi.

 

Konut fiyatları Nisan’da artmaya başlayabilir
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Mart ayından sonra konut fiyatlarında artış yaşanabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Talep çoksa arz da bir miktar kısıtlıysa fiyat çok artar ama talep yüksek arz da yüksek ise yani talebi karşılamaya yönelik bir arz varsa o zaman fiyatlar daha az yükselir.”

 

Konut son 10 yılda her şeyden daha çok kazandırdı

Konutun son 10 yıldır her şeyden daha çok para kazandırdığına vurgu yapan Elmas, “Türkiye’nin dinamiklerine bakılırsa gayrimenkul 20 yıl daha kazandırır. Yapı stokumuz yani içinde oturulmaması gereken konutlar çok eski. Türkiye’de 6 milyonun üzerinde konut oturulmaması gereken seviyede. Senede en iyi ihtimalle 300 binini yıkıp yapabiliyoruz. Daha 300 bine erişemedik, yapabilsek diye düşünüyoruz. Bu da 20 sene yapıyor. İstanbul da bunun aşağı yukarı 5’te 1’i seviyesinde. Bizim gerçeğimiz bu.” diye konuştu.

 

İstanbul’da 250 bin TL altında daire yok

Altan Elmas, Sur Yapı olarak kendilerinin de gayrimenkul sertifikası çıkarmayı düşündüklerini de belirtti:

“Geçen sene de çıkarmayı düşünmüştük fakat mevzuattan kaynaklanan engeller karşımıza çıkmıştı, yapamamıştık. O engeller kaldırıldı diye biliyorum, arkadaşlar çalışıyor üzerinde. Sertifikanın önemli bir enstrüman olduğunu düşünüyorum. Gayrimenkul sektörünün ileriye dönük gücünü artıracak, talebi yükseltecek bir zemin oluşturacak. Şu anda İstanbul’da 250 bin liranın, Anadolu’da da 150 bin liranın altında daire yok.”


BENZER YAZILAR