Gayrimenkul danışmanı seçmenin 5 püf noktası!

Yazıyı paylaş:

Evinizi satarken ya da kiralarken bu sürecin daha hızlı ve verimli geçmesini istiyorsanız, gayrimenkul danışmanınızı dikkatli seçmeniz gerekiyor. Herkes satılık ya da kiralık konutunun hızlı ve sorunsuz bir şekilde satılması ya da kiralanmasını ister. İşte bu noktada nasıl bir gayrimenkul danışmanıyla çalıştığınız çok önemli! Ev satışı sırasında sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız, beklentilerinizle orantılı bir gayrimenkul danışmanı seçmelisiniz. Peki, gayrimenkul danışmanı seçerken nelere dikkat etmelisiniz? İşte doğru gayrimenkul danışmanını seçmenin 5 püf noktası…

 

1. Ne kadar yerel, o kadar iyi
Evinizi satacak ya da kiralayacak olan gayrimenkul danışmanı satış konusundaki beklentilerinizi karşılayabilecek mi? Evin bulunduğu konumu ve orada yaşayan kişileri ne kadar iyi tanıyor? Gayrimenkul danışmanını seçerken evinizin bulunduğu çevreyi iyi tanıyan ve bilen biriyle çalışmaya gayret edin. Bu şekilde beklentilerinize uygun bir satış gerçekleştirilebilir.

 

Ne zaman ev almalı ya da satmalısınız?

 

2. Müşterileri kimler?
Seçeceğiniz gayrimenkul danışmanının network’ünü mutlaka bilmelisiniz. Gayrimenkul danışmanının daha öncesinde yaptığı konut satışlarını, hangi bölgede hizmet verdiğini, bu satışları ne kadar bir sürede gerçekleştirdiğini öğrenin. Gayrimenkul danışmanının portföyünü bilmeniz, satışla ilgili kaygılarınızı da giderecektir. Örneğin lüks bir eviniz varsa ve bunu satışa çıkartıyorsanız, seçeceğiniz gayrimenkul danışmanının bu yönde bir portföyünün olması işinizi daha da hızlandıracaktır.

 

Lüks ev satmanın 5 etkili yolu!

 

3. Komisyon konusunu netleştirin

Gayrimenkul danışmanı ile çalışmaya başlarken mutlaka komisyon konusunu netleştirin. Genelde gayrimenkulün gerçek satış değeri üzerinden alıcıdan %3, satıcıdan %3 komisyon ücreti alınır.

 

Size en uygun gayrimenkul danışmanını Zingat.com üzerinden seçebilirsiniz!

 

4. Pazarlık taktiklerini önemseyin
Gayrimenkul danışmanının başarısını gösteren şeylerden biri de evi pazarlama taktikleridir. Bu konuda gayrimenkul danışmanının ev sahibini de potansiyel müşterileri de memnun edebilme gücü önemlidir.

 

 

5. İş yoğunluğunu göz önünde bulundurun
Gayrimenkul danışmanı evinizin satışı için ne kadar zaman ayırabilecek? Seçim yaparken, zaman kriterini de göz önünde bulundurmalısınız. Yoğun bir dönemde olan gayrimenkul danışmanı eviniz için yeterli vakit ayırmayabilir ve bu satış sürecini uzatabilir.


BENZER YAZILAR